MINISTAR VULIN NA VRŠAČKIM PLANINAMA: Pohvale pripadnicima sektora za vanredne situacije koji su gasili požar u Vršcu i Preševu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

07. 08. 2022. u 14:42

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas pripadnike sektora za vanredne situacije, koji su protekla 24 časa gasili požar na Vršačkim planinama.

МИНИСТАР ВУЛИН НА ВРШАЧКИМ ПЛАНИНАМА: Похвале припадницима сектора за ванредне ситуације који су гасили пожар у Вршцу и Прешеву

Foto: Mup

Tom prilikom je istakao da je požar, koji je zahvatio oko 45 hektara površine, suštinski ugašen, te da se sada radi njegovo dogašavanje.

Od subote popodne požar je gasilo 50 vatrogasaca-spasilaca sa 16 vozila iz Pančeva, Beograda, Zrenjanina i Novog Sada, deset pripadnika policije iz Vršca, kao i deset radnika JKP „Drugi oktobar“ sa dve cisterne. U požaru niko nije povređen.

-Ponosan sam na sve pripadnike Sektora za vanredne situacije i pripadnike policije u Vršcu, kao i na kolege iz komunalnog preduzeća za sve što su uradili na gašenju požara. Ovo jeste sezona požara, ali to nije nikakvo opravdanje. To što smo u protekla 24 časa imali 151 požar na otvorenom govori koliko smo neodgovorni. Ovo će se ponavljati, ako ne budemo svi zajedno odgovorni – poručio je ministar Vulin.

On je istakao i da su vatrogasci-spasioci veoma dobro obučeni i opremljeni. Vozila su nova i potpuno ispravna.

- Juče smo imali požar u Vršcu na 45 hektara i u Preševu na 50 hektara. I ugasili smo ih oba. Setite se samo kolega iz Slovenije, koji su požar gasili sedam dana. Čitav region gori. U Srbiji je daleko najbolja situacija, jer su vatrogasci najbolje obučeni i opremljeni, a biće još bolje opremljeni. Uvek ćemo voditi računa o njima – rekao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...