DOZIĐUJU DOM ZA MONIKU I NJENU PORODICU: Grad Niš i humani ljudi dograđuju kuću u Suvom Dolu

D. MILjKOVIĆ

12. 07. 2022. u 11:30

PORODICA devojčice koju je pre dve godine oteo sada pokojni Ninoslav Jovanović, poznat kao "malčanski berberin" za dva meseca dobiće proširenu porodičnu kuće.

ДОЗИЂУЈУ ДОМ ЗА МОНИКУ И ЊЕНУ ПОРОДИЦУ: Град Ниш и хумани људи дограђују кућу у Сувом Долу

Foto: D. Miljković

Novih pedesetak kvadrata Karimanovići će dobiti zahvaljujući angažovanju Grada Niša i ljudima dobre volje spremnim da im pomognu da dobiju lepši i komforniji novi dom.

Devojčica sa roditeljima kao i babom i dedom živi u neuslovnoj kući u naselju Suvi Do, ali posle renoviranja i proširenja ispuniće joj se san da ima svoju sobu i mir koji zaslužuje posle svega što je preživela.

- Sve što smo se dogovarali ispunjeno je i počeli su radovi. Zahvalan sam svima koji su nam pomogli - kaže devojčicin otac Robert dok pomaže majstorima.

STRUJA

GRAD Niš će pomoći Karimanovićima da dobiju i priključak za struju jer trenutno imaju zajednički strujomer sa rođacima. Dobiće i zaseban vodomer tako da će kompletno biti svoji sa svome.

Oni su zaposleni u preduzeću "Viners" iz Niša koje je odlučilo da besplatno obavi radove dok je građevinski materijal kupljen preko Centra za socijalni rad. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da su se sve gradske službe i preduzeća uključile u akciju.

- Ovo je pravi primer kako složni možemo sve da postignemo. Pre početka dogradnje morali smo da rešimo problem ozakonjenja kuće, a osim toga bilo je i posla oko raščišćavanja terena. Obezbedili smo i sve potrebne dozvole. Najvažnije je da će se Karimanovići uskoro skućiti i da su zadovoljni onim što im je Grad obezbedio - kaže gradonačelnica koja očekuje da useljenje bude za tri meseca.

Da jedna nevolja ne stiže nikad sama primer su Karimanovići koji se pored svakodnevne brige o devojčicinom zdravlju suočavali i sa nedostatkom stambenog prostora. Zbog trauma koje je preživela tokom deset dana otmice devojčica se najsigurnije oseća u okruženju u kojem je odrasla: sa roditeljima i pored babe i dede. Zato su majka Aleksandra i otac Robert prihvatili ponudu Grada Niša da se podigne sprat na kući u kojoj trenutno žive.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna