SMRT MALČANSKOG BERBERINA PODSEĆA NA NJEGOVU: Mladen je umro na rođendan svoje žrtve u zatvoru

Lj. P.

08. 07. 2022. u 13:36

SMRT Ninoslava Jovanovića, poznatog kao Malčanski berberin, osuđenog na doživotnu robiju zbog mučenja 12-godišnje devojčice, podsetila je na slučaj Mladena Ogulinca (52) iz Starih Ledinaca, koji je 26. juna 2010. godine silovao i udavio osmogodišnju devojčicu Mariju Jovanović, a zatim je dva meseca kasnije, 2. avgusta, na rođendan svoje žrtve, pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u Centralnom zatvoru u Beogradu.

СМРТ МАЛЧАНСКОГ БЕРБЕРИНА ПОДСЕЋА НА ЊЕГОВУ: Младен је умро на рођендан своје жртве у затвору

Foto: Privatna arhiva

Ogulinac je, kako je ustanovljeno, umro usled infarkta, i za razliku od Ninoslava Jovanovića koji je bio osuđen na doživotnu robiju, nije dočekao suđenje, niti kaznu.

Ogulinac je sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu, u strogoj tajnosti, bez prisustva rodbine, koja nije želela da preuzme telo. Pokopan je u unapred pripremljenu raku, obeleženu krstom, bez ostalih obeležja. Njegovo grobno mesto se nalazi na grobnom polju gde se sahranjuju neidentifikovani.

Slobodan Jovanović, otac male Marije, tri nedelje posle tragedije koja je njegovu porodicu zauvek zavila u crnu, smogao je snage i pokrenuo inicijativu za donošenje Zakona o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnicima, poznatog kao „Marijin zakon“, koji je i usvojen.

- Država mora naći način da se spreči da se takva zlodela što manje dešavaju – smogavši snage, kazivao je tada „Novostima“ Jovanović. - Ko jednom siluje, ne sme više nikada da bude slobodan čovek. Ako je jednom učinio, biće spreman kad-tad da to ponovi, što se potvrdilo u Ogulinčevom slučaju posle 20 godina. Nažalost, njegov primer nije usamljen. Takvih ima još.

Zahvaljujući njegovoj inicijativi, 2013. godine je usvojen „Marijin zakon“, napravljen je registar pedofila. U toj posebnoj evidenciji trenutno se nalazi 544 pravosnažno osuđenih, i u tom registru će njihova imena biti doživotno.

Oglulinac je, podsećamo, te subote pre podne, devojčicu na prevaru odveo iz njene kuće, dok su joj roditelju Slobodan i Gordana bili na poslu, a tada petogodišnji brat Ognjen spavao. Pošto ih je do pre mesec dana pre toga čuvala njegova sestra Vesna, znao je gde je ključ, a malena Marija nije ništa posumnjala jer ga je poznavala. Odveo ju je do svoje kuće, gde je dete silovao i ugušio. Uhapšen je posle gotovo dvadesetočasovne potere.

BEZ KAJANjA

DOK je neko vreme posle hapšenja boravio u bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, jer se sumnjalo da bi mogao sebi da oduzme život, Ogulinac u razgovoru sa psiholozima i psihijatrima zatvorske bolnice nije pokazao kajanje zbog montruoznog zločina koji je počinio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!