VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK, 5. JUL: RHMZ upozorava – moguće nepogode, temperatura do 36 stepeni

Novosti online

05. 07. 2022. u 01:05

U SRBIJI vreme danas toplo i nestabilno, sa lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinama

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК, 5. ЈУЛ: РХМЗ упозорава – могуће непогоде, температура до 36 степени

Foto: Tanjug

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da će se i u utorak zadržati visoke temperature u većini mesta od 33 do 36 stepeni, a da će od srede temperature biti u osetnom padu. RHMZ najavljuje da su moguće lokalne kratkotrajne vremenske nepogode - jak pljusak sa velikom količinom padavina za kratko vreme, grad, jak i olujni vetar, sa najvećom verovatnoćom na severu, zapadu, jugozapadu Srbije.

U Srbiji će pre podne biti sunčano. Posle podne, uveče i tokom noći promenljivo i nestabilno, mestmično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno su moguće i vremenske nepogode (jak pljusak, grad, jak i olujni vetar). Vetar pre podne slab promenljiv, posle podne i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 23, najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Posle podne i uveče promenljivo i nestabilno s pljuskovima i grmljavinom.
Jutarnja temperatura oko 23, najviša dnevna oko 36 stepeni.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, biće osetno svežije.

U sredu promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. U četvrtak pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblačnosti i uglavnom suvo vreme. Zatim pretežno sunčano, samo se u petak i subotu posle podne, uglavnom u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost očekuju lokalni pljuskovi i grmljavine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DVA SRETNIKA OSVOJILA ŠESTICU: Ovo su dobitne kombinacije