"ČESTITAO SAM DRAGICI NA HRABROSTI I ISTRAJNOSTI" Petar Petković podsetio da je danas godinu dana kako se Dragica Gašić vratila u svoj stan

Novosti onlajn

09. 06. 2022. u 11:29

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk profilu post u kom navodi da se danas navršava godinu dana kako se Dragica Gašić vratila u svoj stan u Đakovici.

ЧЕСТИТАО САМ ДРАГИЦИ НА ХРАБРОСТИ И ИСТРАЈНОСТИ Петар Петковић подсетио да је данас годину дана како се Драгица Гашић вратила у свој стан

Foto: Kancelarija za KiM

Njegov post prenosimo u celosti:

"Danas se navršava tačno godinu dana kako se naša Dragica Gašić vratila u svoj stan u Đakovici.

Lično sam čestitao Dragici na hrabrosti i istrajnosti koju je pokazala za ovih godinu dana, a obišli su je i predstavnici našeg Privremenog organa Đakovica i uručili joj mali znak pažnje povodom ovog mini jubileja.

Ova hrabra žena mnogo toga je preturila preko svojih leđa od prošlog juna, ali njena odlučnost i rešenost, kao i podrška na tom putu koju je imala od strane države Srbije i Kancelarije za KiM bila je jača od svih onih u Prištini i Đakovici koji su želeli da je oteraju sa njenog kućnog praga.

Dragica je za ovih godinu dana preživela nezapamćenu tortutu i šikaniranje u etnički od Srba očišćenoj Đakovici - zabranjeno joj je da promeni ulazna vrata, vrata su potom i zaplenjena, na njene prozore Albanci su lepili slike preklanih Srba, noću su joj lupali na vrata, zabranili su joj da kupi hleb i hranu u obližnjem marketu samo zato što je Srpkinja... Obili su joj stan, ukrali hranu i neophodne lekove, ne može na ulicu sama, jer trpi razne pogrde. I sve to pred očima međunarodne zajednice, a od strane onih koji bi danas da konkurišu i za članstvo u Savetu Evrope.

Uprkos svi izazovima, Dragica je stala i opstala u svojoj Đakovici. Njen primer najbolji je pokazatelj kako danas žive Srbi južno od Ibra ali i kako, kada radimo i držimo se zajedno, možemo sve i nema te prepreke koja je nepremostiva.

Pred nama je još mnogo izazova, ali ćemo složno biti najčvršća brana svima onima koji žele da na Kosovu i Metohiji više ne bude nijednog Srbina. Tu lekciju im je očitala i Dragica Gašić" naveo je Petković.

 

BONUS VIDEO:

Direktorka biblioteke iz Gračanice: Želja da pokažu pripadnost državi Srbiji jača od svih strahova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju