NEVREME U IVANJICI: Grom ih ostavio u mraku, pogodio dalekovode

V. I.

08. 06. 2022. u 15:35

VIŠE od 3500 domaćinstava u ivanjičkim selima uz reku Moravicu ostalo je bez električne energije kada je u noći između utorka i srede u nevremenu grom gađao u dalekovode.

НЕВРЕМЕ У ИВАЊИЦИ: Гром их оставио у мраку, погодио далеководе

D. Balšić

Momičilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica, kazao je da su i mnogi privatni subjekti u ovom delu opštine obustavili sopstvenu proizvodnju dok se situacija ne stabilizuje.

To je trasa duga deset kilometara duž reke Moravice. U selima Crnjevo, Međurečje, Bedina Varoš, Bratljevo, Erčege, Kovilje, čekaju da dobiju normalno snabdevanje električnom energijom – rekao je on. - Nadležene ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara, a normalizacija snadbevanja električnom energijom očekuje se u popodnevnim časovima.

Meštani ovih sela strahuju da će im najavljene nove vremenske nepogode u ovom kraju dodatno otežati život. Mnogima od njih prethodnih dana grad je opustošio malinjake, a u sredu su se gradonosni oblaci ispraznili nad samim gradskim jezgrom i, srećom, nisu naneli veću materijalnu štetu.

Sprema se jako nevreme! Termobarička dolina iz Hrvatske stiže u Srbiju

Danas se nad pojedinim delovima Srbije se već prilično smračilo, tamni oblaci potvrđuju očekivanu najavu naših meteorologa da će od danas u Srbiji biti hladnije u odnosu na prethodnih nekoliko dana, a najavljeni su i obilni pljuskovi praćeni grmljavinom i gradom.

Naime, ono što je juče bilo najavljeno u Hrvatskoj upravo se sprema u Srbiji, a to je dolazak takozvane termobaričke doline, tačnije nevremena koje može biti praćeno gradom i prolaznim olujnim vetrom.

Da se ova pojava iz susednih država seli ka nama potvrđuju i upozorenja RHMZ-a, u kojima se navodi da će u narednih sat vremena na području Bačke, Banata i jugozapadne Srbije biti mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, zbog čega je u većem delu Srbije na snazi narandžasti meteolaram.

U košavskom području duvaće umeren, a na jugu Banata jak jugoistočni vetar sa maksimalnim udarima od 17 do 20 m/s.

Takođe, u upozorenju se navodi da su moguće vremenske nepogode sa gradom i obilnim pljuskovima od 8. do 11. juna.

Pljuskovi i grmljavine koji se očekuju danas i sutra, 8. i 9. juna, lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije