TELO MATEJA PERIŠA DOPREMLJENO U SPLIT: Poznato kada će biti sahranjen tragično preminuli mladić

Novosti online

21. 05. 2022. u 16:34

SANDUK sa posmrtnim ostacima Mateja Periša (27) stigao je u njegov rodni grad Split.

ТЕЛО МАТЕЈА ПЕРИША ДОПРЕМЉЕНО У СПЛИТ: Познато када ће бити сахрањен трагично преминули младић

Foto: Tanjug

Kovčeg sa telom tragično preminulog mladića dopremljen je na groblje Lovrinac u Splitu i nalazi se u kapali.

- Za sada još nije poznato vreme sahrane, ali pretpostavlja se da će biti u ponedeljak - kaže sagovornik i dodaje da je kovčeg tek jutros oko pet sati krenuo put Splita, prenosi Kirir. 

Podsetimo, u toku jučerašnjeg dana u crkvi Sv Ante u Beogradu bilo je izložen kovčeg sa posmrtnim ostacima mladića iz Splita koji je nestao 31. decembra prošle godine, a njegovo telo nađeno je 18. maja nasukano ispod mosta na pontonu na Adi huju u Beogradu. Veliki broj građana juče se okupio u crkvi kako bi ispratilo Mateja i prisustvovalo misi koju je držao nadbiskup Stanislav Hočevar, a pridružio mu se i srpski patrijarh Porfirije.

Nenad Periš, Matejev otac, juče se zahvalio okupljenima na svim molitvama i saosećanju tokom svih 139 dana koliko je i trajala potraga za njegovim sinom.

Nenad Periš, oglasio se ponovo danas, još jednom se zahvalivši čitavoj Srbiji na podršci u teškim trenucima. Periš je ujedno zamolio za mir i privatnost tokom sahrane njegovog sina. 

- Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja ali vas još jednom molim da zbog iznimno teških trenutaka za mene i moju obitelj se suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, te događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje porodice zahvaljujem - saopštio je Matejev otac.

BONUS VIDEO:

HVALA BEOGRADU NA VELIKOM SRCU KOJE MI JE DAO: Nenad Periš se obratio novinarima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024