U DELU PRIBOJA UVEDENA VANREDNA SITUACIJA: Nevreme oštetilo više od 50 putnih pravaca

A.Rovčanin

18. 05. 2022. u 14:56

U DELU opštine Priboj, šest mesnih zajednica – Kratovo, Klafati, Mažići, Pribojska Banja, Novi Priboj i Strmac proglašena je vanredna situacija, a delimično je uvedena u još u dve mesne zajednice i to Sastavci, za područje Kasidola, i Bučje na potezu prema Kaluđerovićima.

У ДЕЛУ ПРИБОЈА УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Невреме оштетило више од 50 путних праваца

Foto: Printscreen/Instagram/priboj.online

Na predlog Štaba za vanredne situacije Priboja, predsednik opštine Lazar Rvović je proglasio vanrednu situaciju, radi preduzimanja vanrednih mera, kako bi se otklonile posledice jakog nevremena, koje je praćeno obilnim padavinama i gradom zahvatilo u utorak tokom popodnevnih časova delove opštine Priboj.

Oštećeno je više od 50 putnih pravaca i načinjena šteta poljoprivrednim usevima. Više od 50 putnih pravaca je oštećeno u seoskim delovima opštine, jedan broj je onesposobljen za saobraćaj.

Od grada su stradali poljoprivredni usevi.

- Formirana je Komisija za obilazak oštećenih poljoprivrednih kultura, koja će sačiniti izveštaj i proslediti Ministarstvu poljoprivrede – kaže komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Lazar Rvović.

On je apelovao na poljoprivrednike da osiguravaju svoje useve, jer je to jedini siguran način za realnu nadoknadu štetu. 

BONUS VIDEO: 

HRABRI DON PREDVODI DEMINERE: Pas na čelu ekipa MUP koje proveravaju dojave o bombama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA 30. JUN: Vrelo, najviša do 37 stepeni, grmljavina i pljuskovi u planinama