"IDEM U BEOGRAD PO SINA" Nenad Periš nakon što je pronađeno telo kod Ade Huje: "Spremio sam kofer..."

Novosti online

18. 05. 2022. u 14:33

NENAD Periš, otac Mateja Periš, čije telo je, kako se pretpostavlja, jutros pronađeno kod Ade Huje, rekao je da kreće u Beograd po svog sina.

ИДЕМ У БЕОГРАД ПО СИНА Ненад Периш након што је пронађено тело код Аде Хује: Спремио сам кофер...

Foto: ATA Images

- Spremio sam kofer i idem po svoga sina u Beograd. Jutros me nazvao načelnik beogradske policije i rekao mi da je pronađeno telo nizvodno od Pančevačkog mosta i da odeća odgovara istoj odeći i obući koju je nosio i Matej. Danas ili najkasnije u četvrtak ujutru biće poznati rezultati obdukcije i DNK analize. Ja čekam već pet meseci, svi smo se nadali u dubini duše nekoj srećnijoj vesti i da će Matej biti pronađen živ. Nažalost, to nije tako i šta god bilo moram prihvatiti istinu koja je strašno bolna. Ali mene vera uči da ovo nije kraj i da ćemo se opet jednog dana sresti - rekao je Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša.

Svi u porodici teško se nose s činjenicom da je potraga za Matejom okončana na tragičan način, ali kaže kako sada moraju prihvatiti tu činjenicu.

- Nakon načelnika beogradske policije zvali su me i iz hrvatskog MUP-a, iz ambasade Republike Hrvatske u Beogradu, zvao me i premijer Plenković, beogradski nadbiskup mi je poslao poruku, čuo sam se i s fra Ilijom iz župe Svetog Ante. Svi oni iskazali su svoje suosećanje i ponudili pomoć. Ja se najiskrenije zahvaljujem svima njima, svim građanima Hrvatske, Srbije, svima koji su suosećali s nama, molili za Mateja. Zahvaljujem i policiji u Srbiji i Hrvatskoj na profesionalnom i ljudskom odnosu sve ovo vreme, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi - rekao je drhtavim glasom Nenad Periš.

Rekao je i kako se nije još čuo s Matejevim prijateljima koji su s njim bili u Beogradu, ali je odgovorio da po dolasku s posla i uoči odlaska u Beograd, pre puta treba još srediti neke formalnosti oko povratka u Split. Iako je današnjim pronalaskom tela u Dunavu kod Ada Huje potencijalno okončana potraga za Matejom Perišom, to ne znači da je policijska istraga zaključena.

- Očekujem da će policija, kao što je to i dosad profesionalno radila, nastojati da ustanovi zašto je došlo do nestanka i šta se dogodilo. Ali ono što je u ovom trenutku najvažnije i najbitnije je da je pronađen Matej. Teška je i bolna ta istina, ali tu smo gde smo - zaključio je razgovor Nenad Periš i još jednom zahvalio svima koji su saosećali sve ovo vreme s porodicom i koji su se molili za Mateja.

(jutarnji.hr)

BONUS VIDEO: 

"UGLEDALI SMO GA S BRODA" Kapetan broda: Videli smo da je telo u fazi raspadanja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)