MAME koje bi da kupe, adaptiraju ili izgrade kuću uz podršku iz državne kase, moraće da prikupe 14 dokumenata kako bi dokazale da ispunjavaju uslove koje je propisala Vlada. Jedan od najvažnijih dokaza je da ukupni prihodi mame i njenog partnera ne prelaze dve prosečne neto mesečne zarade zaposlenih u Srbiji.

milovan

19.02.2022. 11:01

A u Ustavu pise da smo svi gradjani Srbije ravnopravni.???? A sta je ovo.???? Nije li to diskriminacija muskaraca. Ili trebaju muskarci da se organizuju.Jer ako je imovina u braku zajednicka.Kako je onda ovo samo majcino.???

Solo

19.02.2022. 13:12

Mi samo komplikujemo ovakvim novim zakonima za davanje novca mladjim osobama za kupovinu stana gde ce nasi ljudi na svaki nacin naci rupe u zakonu koje ce im omoguciti jeftin prilaz stanu...14 stavki bi treblo da se prikupe i sad mozete da razmislite koliko tu setnje treba izmedju standova pa onda dat novac za takse i poreze, popunjavanje raznih formulara i na kraju potroseno vreme i cekanje po redovima...Vrlo komplikovan i opterecen prilaz ovakvim davanjem novca u kome Drzava je samo omogucila jednoj vrsti klijentele mozda mladoj osobi koja je rodila dete a zivi sa njenim roditeljima a nema mogucnosti da se odvoji i nevidim kako ce tih 20000 evra da joj pomognu ako nema dobro placen posao..?? Obicno kod nas mladje osobe odu na kiretiranje jer nas Srbin je za sve drugo nego za familiju i podizanje dece (cast izuzecima)..??