DNEVNIK NA ZNAKOVNOM JEZIKU OD SADA NA RTS 3: Javni servis i Savez gluvih i nagluvih postigli dogovor

V.C.S.

02. 02. 2022. u 16:14

RTS i Savez gluvih i nagluvih Srbije dogovorili su se da će se od sada Dnevnik 2, prilagođen gluvim i nagluvim osobama, emitovati na RTS 3, u istom terminu - od 19.30, pod uslovima koji u većoj meri od dosadašnjih zadovoljavaju potrebe gluvih i nagluvih osoba. Tumač na znakovni jezik biti prikazan na znatno većem delu ekrana, što će umnogome olakšati praćenje Dnevnika, kažu u Javnom servisu.

ДНЕВНИК НА ЗНАКОВНОМ ЈЕЗИКУ ОД САДА НА РТС 3: Јавни сервис и Савез глувих и наглувих постигли договор

Foto: RTS

- Radio-televizija Srbije je jedini medij koji nastoji da olakša praćenje vesti, važnijih emisija i domaćih serija gluvim i nagluvim osobama - poručuju iz RTS.


Javni servis je Savezu uputio izvinjenje što ovaj sastanak nije održan mnogo ranije. Objašnjeno je da je uvođenjem novih tehničkih standarda i sistema nastao problem zbog koga je došlo do prekida prevođenja na znakovni jezik.

Takođe je naglasio da nastoji da u što kraćem roku reši ovaj problem i započne emitovanje Dnevnika prilagođenog gluvim i nagluvim osobama na RTS3, a da je u međuvremenu praćenje Dnevnika 2 moguće preko teleteksta odnosno titla, kao i do sada.


Mihajlo Gordić, potpredsednik Izvršnog odbora Saveza gluvih i nagluvih Srbije, prethodno je na svom "fejsbuk" profilu objavio da je javni servis, posle dve godine emitovanja, ukinuo Dnevnik 2 na znakovnom jeziku.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana