KAKO SE MOŽE PRISTOJNO ŽIVETI U SRBIJI: Marija Veljković o nacionalnom projektu "Novi početak"

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

14. 01. 2022. u 09:15

PRED nama je nov serijal, "Novi početak" (RTS 1, 21.00), nacionalni projekat, koji će učesnicima doneti ne samo pomoć Ministarstva za brigu o selu, prilikom kupovine nekretnine, već i šansu da započnu sopstveni biznis.

КАКО СЕ МОЖЕ ПРИСТОЈНО ЖИВЕТИ  У СРБИЈИ: Марија Вељковић о националном пројекту Нови почетак

Marija Veljković, Foto: Produkcija "Top manifest"/Novi početak

Do sada je stiglo više od hiljadu prijava, a uslov je da akteri imaju više od 18, a manje od 45 godina i da to bude prva nekretnina koja se vodi na njihovo ime. Akteri prve od 20 epizoda su Zorana Arizanović, Aleksandar Krstić i njihov šestomesečni sin, kojima je TV ekipa pomogla da pronađu seosku kuću koja se prodaje, kako bi započeli život u njoj.

Videćemo kojim poslom će se baviti u novoj sredini i kako im stručnjaci iz različitih oblasti predlažu da izaberu biznis plan, koji će im obezbediti sigurnu egzistenciju.

Foto: Produkcija "Top manifest"/Novi početak

Cilj serijala je da se na delu pokaže kako se kvalitetno i pristojno može živeti i u našoj zemlji, otkriva za "Novosti" voditeljka Marija Veljković.

- Produkcija "Top manifest" je, u saradnji sa RTS i uz veliku pomoć Ministarstva za brigu o selu, želela da doprinese promovisanju života u manjim sredinama Srbije, uglavnom, na selu. Svaka porodica u serijalu dobija budžet od 1.200.000 dinara za kupovinu kuće, a postoji i dodatni budžet, do 500.000 dinara, sa kojim mogu započeti posao u sopstvenom dvorištu. Učesnici imaju jedan dan da izaberu kuću i rok od 30 dana da se u izabrani dom presele. Kroz edukaciju i uz investiciju u sopstveni biznis, porodicama pomažemo da postanu i ekonomski nezavisne u novom okruženju. Ovaj serijal slavi život i zato su naši akteri hrabri, preduzimljivi, odlučni i vredni ljudi, koji dobijaju novi dom, ali i posao, kojim će finansijski zbrinuti porodicu.

Serijal se razlikuje od drugih sličnih projekata, po tome što donosi dobrobit i učesnicima i gledaocima...

- Verujem da će i gledaocima biti inspirativne neke od brojnih biznis ideja, prevashodno u oblasti poljoprivrede, koje će videti u serijalu, a čijom primenom mogu da obezbede materijalnu stabilnost porodice.

Proveli ste više od 100 snimajućih dana na terenu, širom Srbije, u Svilajncu, Plandištu, Zrenjaninu, Leskovcu i drugim mestima... Pamtite li neke posebne situacije?

- Bilo je svega, od nepredviđenih situacija, neočekivanih obrta, solidarnosti na delu...

Bilo je i smeha i suza i "talasa" radosti, ljubavi, sreće... Smejali smo se najčešće meni, dok sam vozila traktor ili kada sam sadila lešnike, prvi put u životu. Osim suza radosti i sreće, bilo je na našim licima i onih drugih, teških suza, kada su nam junaci naših epizoda poveravali kakve su ih sve životne nedaće zadesile.

Zorana Arizanović i Aleksandar Krstić, Foto: Produkcija "Top manifest"/Novi početak

LjUBAV NA PRVI POGLED

ZORANI Arizanović je sa 12 godina dijagnostikovano retko genetsko oboljenje koje onemogućava normalan hod. Usledile su brojne operacije, mesecima je boravila u bolnici i trpela bolove. I danas, posle brojnih intervencija, ima vidljiv deformitet. Njen suprug Aleksandar kaže da se na prvi pogled zaljubio u Zoranine oči i božanstven osmeh.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)