Kako spakovati stvari za selidbu van zemlje?

Novosti onlajn

24. 01. 2022. u 09:00

MNOGI tvrde da selidba predstavlja jedan od najstresnijih događaja u životu, a kada je u pitanju selidba u drugu državu - stres se utrostručuje. Nepoznanica koju donosi nov život u novoj zemlji udružena sa komplikovanom papirologijom i svim detaljima koje bi trebalo rešiti čini ovaj već težak korak - još težim.

Како спаковати ствари за селидбу ван земље?

Foto: Piksabej

U daljem tekstu možete pronaći savete kako da vaše stvari pošaljete van zemlje uz što manje stresa.

Prvi korak - odluka šta će se seliti

Pitanje koje bi odmah trebalo postaviti jeste da li bi možda trebalo iznajmiti ili kupiti nameštaj umesto da se sve prenosi u drugu zemlju?

Pre upuštanja u komplikaciju zvanu transfer predmeta u drugu zemlju, dobro je najpre postaviti pitanje da li je seoba tih stvari zaista i neophodna? Nekada je jednostavnije razdeliti i prodati ono što je moguće na trenutnoj adresi, a nakon selidbe da se što više stvari iznajmi i polako dokupljuje. Iznajmljivanje nameštaja, odnosno nameštenog stana sa svim potrepštinama može biti pametna odluka, naročito ukoliko je u pitanju privremena selidba.

Ukoliko je selidba trajna, onda sasvim ima smisla da se sve ili pojedine stvari nose sa sobom u inostranstvo. Odluka zavisi od pojedinačnih potreba, budžeta i mogućnosti iznajmljivanja na novoj adresi. Ipak, čak i kada se donese odluka da se većina stvari nabavi nakon selidbe, uvek postoje određeni predmeti koje je potrebno dodatno poneti sa sobom - bilo da li su krajnje neophodni ili jednostavno predstavljaju predmete od sentimentalnog značaja.

Nabavka kutija, streč folije i pakovanje stvari

Za svaku selidbu ključno pomagalo je streč folija. Ovo je naročito slučaj za osetljive stvari i one koje ne mogu stati u obične kutije. Zbog toga je prvi korak pre pakovanja nabavka kutija i pozamašne količine streč folije. Zatim sledi organizacija stvari, obavezno obeležavanje kutija (obeležiti ono što se nalazi u njima

Agencije koje nude selidbu avionom - od prevoza do aerodroma do konačnog odredišta

Ukoliko ste se odlučili za opciju premeštanja većeg dela stvari koje posedujete, onda je možda najbolji i najmanje stresan način da angažujete agenciju koja je specijalizovana za selidbe u inostranstvo. Agencija može da preuzme kompletan transfer, uključujući i pakovanje i raspakivanje kutija, prevoz do aerodroma, transport od aerodroma na novu adresu i eventualno skladištenje u drugoj zemlji u slučaju da radovi u novom domu nisu finiširani. Najbolja stvar u vezi agencija za selidbu je da ćete znati da su vaše stvari na sigurnom i da će biti ispoštovani svi protokoli za selidbu.

Opcija transporta kombi prevozom

Za destinacije koje nisu toliko daleke, agencije za selidbu nude i opciju kombi prevoza. Pa tako, na primer, za kombi prevoz Bratislava nije daleko - za samo 7 sati vožnje stvari mogu biti prenete na novu adresu. Za manje pakete postoji mogućnost i transfera preko agencija koje obavljaju isključivo kombi prevoz putnika. Ukoliko osoba i sama često ima mogućnost da se vraća u svoju zemlju, stvari može preneti i postepeno sa sobom. Ipak, za kompletnu i veću selidbu mnogo je jednostavnija opcija angažovati agenciju koja je specijalizovana za to.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba