AMSS UPUTIO APEL VOZAČIMA: Saobraćaj i dalje otežan, vetar stvara velike probleme, sneg se zadržao na mnogim putevima

Novosti online

13. 12. 2021. u 11:01

SAOBRAĆAJ u Srbiji i dalje se odvija otežano i usporeno, iako je smanjen intenzitet padavina, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

АМСС УПУТИО АПЕЛ ВОЗАЧИМА: Саобраћај и даље отежан, ветар ствара велике проблеме, снег се задржао на многим путевима

Foto: Tanjug

 Pored snežnih padavina, pojačan vetar stvara i snežne nanose koji smanjuju vidljivost i dodatno otežavaju saobraćaj, dodaje se u saopštenju.

AMS poziva vozače da voze oprezno, pre svega na putevima u planinskim predelima.

JP Putevi Srbije dodaju da se na auto-putu Miloš Veliki, na deonici Obrenovac—Ub, 3 km od Obrenovca ka Ubu, saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom zbog kvara na TMV (teretno motorno vozilo).

U saopštenju se dodaje da će javnost biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

"Putevi Srbije" takođe apeluju da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5.15, na prelazu Horgoš, takođe na izlazu iz zemlje, kamioni čekaju dva sata. Na graničnom prelazu Šid teretna vozila čekaju sat i po, a na Kelebiji jedan sat.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila. Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama na auto-putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!