NESTAO SLAVOLJUB IZ IVANJICE: Poslednji put viđen na sahrani, unuka moli za pomoć

V.Ilić

23. 11. 2021. u 12:29

OD petka, 19. novembra, nema ni traga ni glasa od Ivanjičanina Slavoljuba Parezanovića (82) iz sela Međurečje. NJegov nestanak prijavljen je policiji, a, prema rečima rođaka, Slovoljub je poslednji put viđen na sahrani u blizini groblja u selu Grbići, odakle je krenuo pešice kući.

НЕСТАО СЛАВОЉУБ ИЗ ИВАЊИЦЕ: Последњи пут виђен на сахрани, унука моли за помоћ

Foto: Privatna arhiva

Tri dana već traje potraga komšija, prijatelja i rodbine za Slavoljubom, ali bezuspešno.

- Samoinicijativno se organizovalo čitavo selo kako bi nama, članovima porodice, pomogli u potrazi. Deda nije bio dementan, plaši nas da je sasvim slučajno skrenuo na jedan od šumskih puteva i kako je teren jako nepristupačan, a putevi se račvaju, nije umeo da se vrati. Pretpostavljamo da je krenuo da luta i da ga je zetekla noć u šumi, plašimo se za njegov život. Ovo je planinski kraj i noći su veoma hladne - rekla je unuka Ana.

Ona apeluje na sve nadležne organe da pomognu porodici kako bi pronašli dedu Slavoljuba, jer svakim danom dodatno se povećava rizik za njegov život.

- Mnogo bi nam značilo ako bi se u potragu uključili profesionalci - policajci, Gorska služba spasavanja, ili vatrogasci dobrovoljci. Oni bi mogli da prečešljaju teren, jer najverovatnije je deda zalutao u šumi. Mala je verovatnoća da se nešto drugo dogodilo. Plašimo se da se ne obistine naše najcrnje slutnje, ali ipak u nama živi tračak nade. Čak iako dođe do onog najgoreg, želimo da ga nađemo pre nego što padne sneg, kako bismo ga bar dostojanstveno ispratili na onaj svet – zaključila je Ana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO SE PIŠE: EVRO ili EURO? Samo je jedan oblik ispravan