MINISTAR MOMIROVIĆ: Rekonstruisan mostu u Mladenovcu pokazatelj da su nam svi infrastrukturni projekti u Srbiji jednako važni (FOTO)

Novosti online

15. 11. 2021. u 11:08

REKONSTRUKCIJA mosta u Mladenovcu je dokaz da za Vladu Srbije i grad Beograd ne postoje razlike u važnosti i veličini infrastrukturnih projekata, istakli su ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić prilikom današnjeg puštanja u redovan režim saobraćaja most u Mladenovcu.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Реконструисан мосту у Младеновцу показатељ да су нам сви инфраструктурни пројекти у Србији једнако важни (ФОТО)

Foto: Novosti online

- Ovo je dokaz da ne postoje veliki i mali projekti, ovaj most dužine 328 metara koji je izgrađen između dva svetska rata praktično nikada nije temeljno rekonstruisan od tad. Kada smo počeli radove na sanaciji ovog mosta i uklonili kolovoz, videli smo koliko je most propao, koliko je čelična konstrukcija propala i koliko prokišnjava - kazao je Momirović. On je napomenuo da se od starta nije razmatralo o presvlačenju asfalta već isključivo o kompletnoj rekonstrukciji.

- Građane ne interesuje da li nešto radi Republika ili gradi grad, opština ili mesna zajednica, već da se problemi rešavaju, a mi probleme možemo da rešimo samo ako smo zajedno i zajednički vodimo istu politiku, i predsednik Republike, i Vlada i grad –opština, jer ako neko vodi drugačiju politiku, problemi ne mogu da se rešavaju - rekao je Vesić. On je dodao da je brza sanacija mosta u Mladenovcu pokazatelj iste politike i dobrog ekonomskog razvoja zemlje, kao i da su Vladi Republike Srbije i gradu Beogradu podjednako važni svi projekti.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić napomenuo je da je završetkom radova na nadvožnjaku rešen značajan problem za građane Mladenovca i da je u toku veći broj radova i to od izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže do asfaltiranja ulica. On je najavio da Mladenovac uskoro ulazi u investiciju od 40 miliona evra u okviru projekta Čista Srbija, čime će opština sa selima Jagnjilovo, Velika Krsna i Velika Ivanča dobiti 60 kilometara kanalizacione mreže uz postrojenja za prečišćavanje voda.

Most preko železničke pruge u Mladenovcu sastoji se od dve prilazne betonske konstrukcije dužine 104 metra i 182 metra, i od glavne čelične konstrukcije preko železničke pruge dužine 42 metra. Objekat je pre uvođenja Izvođača u posao bio u vrlo lošem stanju, pored vidljivog oštećenja kolovozne ploče uočeno je i veliko procurivanje vode na skoro celoj površini mosta, kao i otpadanje pojedinih delova betona. Na objektu je u okviru urgentnih radova vršena rekonstrukcija prilaznih i glavne mostovske konstrukcije preko pruge. Na prilaznim konstrukcijama izvršena je izrada novih pešačkih staza, ograda, ivičnjaka, kolovoza i hidroizolacije kolovozne ploče.

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA 21. MAJ: Sunce i kiša, toplo do 33 stepena, popodne mogući pljuskovi