UKLJUČIVANJE DIJASPORE U DRUŠTVENI RAZVOJ SRBIJE: Globalni program "Migracije i dijaspora" organizovao obuku

G. N.

28. 09. 2021. u 15:40

GLOBALNI program "Migracije i dijaspora" realizovao je obuku "Uključivanje dijaspore u društveni razvoj Srbije".

УКЉУЧИВАЊЕ ДИЈАСПОРЕ У ДРУШТВЕНИ РАЗВОЈ СРБИЈЕ: Глобални програм Миграције и дијаспора организовао обуку

Privatna arhiva

     

Cilj je jačanje kapaciteta partnerskih državnih institucija, koje u fokusu imaju angažovanje dijaspore i njen doprinos različitim segmentima razvoja Srbije.

Ovo predstavlja jednu u nizu obuka koja je bila usmerena na poboljšanje razumevanja i proširivanje znanja o dijaspori, kao i stavljanje u funkciju njenog potencijala kroz akademsku i praktičnu primenu.

 Program u Srbiji, u okviru Nemačke razvojne saradnje, sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalnom službom za zapošljavanje, kao i u bliskoj saradnji sa drugim nacionalnim institucijama.

Obuku je realizovao konzorcijum koji čine Društvo za organizaciju, planiranje i obuku, Međunarodni centar za razvoj politike migracija i Konsultantska grupa za politiku i upravljanje.

Globalni program "Migracije i dijaspora" se sprovodi u 22 zemlje širom sveta, između ostalih u Srbiji i finansiran je od strane Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna