DR GOJKOVIĆ OBJASNIO POENTU VAKCINACIJE: Svi će se zaraziti koronom, ali neće svi i oboleti!

Novosti onlajn

06. 09. 2021. u 10:08

POKRAJINSKI sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je trenutno bitnije pratiti koliki je broj hospitalizovanih osoba od korone, odnosno koliko je opterećen zdravstveni sistem, nego koliko je zaraženih.

ДР ГОЈКОВИЋ ОБЈАСНИО ПОЕНТУ ВАКЦИНАЦИЈЕ: Сви ће се заразити короном, али неће сви и оболети!

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

- Imamo drugačiju kliničku sliku od prošle godine, sad su, umesto starijih, mlađi u bolnicama, jer su se stariji vakcinisali - rekao je on za TV Pink.

Gojković je ponovo istakao da će se "svi zaraziti" koronom tokom narednog perioda, ali neće svi oboleti, odnosno neće imati teži oblik bolesti.

On je apelovao na građane Srbije da se vakcinišu, jer vakcina sprečava teške forme bolesti.

Prema njegovim rečima, vakcinisani neće "završiti na respiratoru", jer njihov organizam već proizvodi antitela.

- Korona je jako opasna bolest, jer oboleli prva tri dana nemaju velike simptome, ali su zato sedmi dan spremni za intenzivnu negu - objasnio je Gojković.

Takođe je rekao da je Klinički centar Vojvodine sada "rasterećen" zbog novootvorene Kovid bolnice u Novom Sadu.

- U Kovid bolnici su sada 122 pacijenta, a u narednim danima će se prebaciti i kovid pacijenti iz ostalih bolnica u Vojvodini - rekao je Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja