MINISTAR STEFANOVIĆ: Veliki prikaz snage naše vojske sutra u Kragujevcu

Novosti onlajn

28. 06. 2021. u 07:52

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je sve građane Srbije da sutra dođu u Kragujevac na veliki prikaz snage naše vojske.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Велики приказ снаге наше војске сутра у Крагујевцу

Foto: Ministarstvo odbrane

– Pored sve opreme i tehnike, koju ste delimično mogli da vidite i na današnjoj vežbi na Pešteru, moći ćete da vidite i ono što vojsku u Srbiji čini baš onakvom kakva jeste, a to su njeni ljudi. Moći ćete da vidite njene sportiste, pilote, artiljerce, pešadince, momke i devojke koji će prikazati borilačke veštine i svoja znanja i umeća – najavio je ministar Stefanović.

Ministar odbrane je rekao da će na prikazu biti i zanimljivih sadržaja namenjenih najmlađim posetiocima.  

– Takođe mladi ljudi imaće priliku da se bliže upoznaju sa vojnim pozivom i da možda odluče da nam se pridruže. Očekujem da građani imaju jedan lep dan, da zajedno sa svojim vojnicima provedu ponedeljak u Kragujevcu i vide zbog čega je Vojska Srbije to što jeste – najčvršći bedem svoje otadžbine, svoje jedine Srbije – poručio je Stefanović.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na Vidovdan 28. juna od 12.30 časova organizuju u Kragujevcu do sada najveći taktičko-tehnički zbor pod nazivom „Otvoreni dan“ na prostoru između stadiona „Čika Dača“ i Muzeja „21. oktobar“ .

Na manifestaciji će biti prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M – 84AS2, samohodni artiljerijski sistemi „nora“, „tamnava“ i „šumadija“, robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Prateći program obuhvatiće izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa. Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga.

Vojska Srbije za okupljene građane na manifestaciji „Otvoreni dan“ pripremiće i čuveni vojnički pasulj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!