SARADNJA NA POLJU TURIZMA: Razgovori o unapređenju regionalnih odnosa sa Republikom Srpskom

Tanjug

02. 06. 2021. u 16:05

SARADNjA na polju turizma i razvoj zajedničkih projekata koji bi doprineli regionalnom osnaživanju u tom sektoru, bili su danas tema razgovora ministarki turizma Srbije i Republike Srpske, Tatjane Matić i Suzane Gašić.

САРАДЊА НА ПОЉУ ТУРИЗМА: Разговори о унапређењу регионалних односа са Републиком Српском

Foto: Tanjug

Ministarke su saglasne da postoji veliki potencijal u oblasti etno-turizma, kao i da je potrebno razvijati receptivni turizam i planirati zajedničke nastupe na trećim tržištima, saopštio je Ministarstvo turizma Srbije.

Matić je istakla da je za povratak normalnom funkcionisanju, a posebno za oporavak ugostiteljsko-turističkog sektora ključna vakcinacija, jer ujedno podiže i poverenje u ovaj sektor.

Dodala je da će povezivanju tržišta Srbije i Srpske značajno doprineti izgradnja auto-puta Ruma - Šabac.

Gašić je istakla je da Srpska i Srbija saradnju kontinuirano jačaju implementacijom zajedničkih projekata, odluka i rešenja koja se donose kako kroz bilateralne odnose resornih ministarstava, tako i kroz stratešku saradnju dve Vlade.

Dodala je da saradnja nije trpela zbog ograničenja koje je u protekloj godini nametnula pandemija, već naprotiv, jer se Srbija pokazala kao najpouzdaniji partner Srpske u doba krize.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije