IMATE PROBLEM S NESANICOM? Od ovog prirodnog napitka spavaćete kao beba

Novosti online

03. 09. 2023. u 22:33

DANAS, nažalost, malo ljudi mogu da se pohvale da nikada ne pate od problema sa spavanjem, jer ova pošast 21. veka spada u najčešće probleme savremenog čoveka, koja pogađa sve generacije.

ИМАТЕ ПРОБЛЕМ С НЕСАНИЦОМ? Од овог природног напитка спаваћете као беба

Foto Shutterstock

Nesanica predstavlja poremećaj sna i istovremeno, jedan od simptoma koji prethodi bolesti spavanja.

Simptomi nesanice su nemogućnost dužeg sklapanja kapaka i smirivanja brojnih misli po glavi, kao i neprestanog osećaja nemira kada legnete da spavate. Otežano uspavljivanje, često buđenje tokom noći, jutarnji umor i bezvoljnost, simptomi su nesanice ili insomnije koja kod osoba koje od nje pate nepovoljno utiče na kvalitet života.

Možda će vas iznenaditi da je mešavina soli i šećera nezaobilazna u slučaju prenaprezanja i stresa. Nesanica, koja se obično javlja između 2 i 4 sata ujutru zbog viška adrenalina, može se prevazići stavljanjem soli i šećera pod jezik. 

Pomešajte u jednoj teglici 1 kašičicu soli, 5 kašičica smeđeg šećera i 1 kašiku nerafinisanog šećera od trske.

Ako vam je ukus previše slan, možete povećati količinu šećera. Granule šećera od trske su veće, pa imaju tendenciju da se odvajaju sve vreme. Međutim, pokušajte da ih ravnomerno rasporedite. Pre spavanja, ili uveče kada se probudite, stavite malu količinu smeše pod jezik. Sačekajte dok se potpuno ne rastvori u ustima. Ostatak možete da sačuvate i uzimate po potrebi.

Ukus ovog domaćeg leka vam neće biti najprijatniji. Međutim, njegova korisna svojstva i efikasnost vrede malo muke.

Ova kombinacija jača imunitet, čini da glavobolja nestane i podiže nivo energije na viši nivo. Ima anti-stres efekat i povećava nivo serotonina i elektrolita.

(SD)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SEDAMDESET ODSTO SIROVA HRANA Jelena Đoković: Postala vegan iz straha od bolesti, a to je najgori razlog