LEPA VEST ZA LJUBITELJE KAFE: Kofein sprečava dijabetes i gojaznost
01. 04. 2023. u 15:00
VIŠI nivo kofeina u krvi smanjuje rizik od dijabetesa i gojaznosti pokazalo je najnovije istraživanje koje je obavio tim istraživača sa Instituta Karolinska u Švedskoj.
Povezane vesti
UZ KAFU MANJI RIZIK RAZVOJA KAMENA U ŽUČI? Zanimljivi rezultati studije na muškarcima
KAFA u dnevnoj dozi od dve do tri šoljice može za četiri odsto da smanji rizik od razvoja kamena u žuči muškaraca u odnosu na one koji je ne piju redovno.
18. 03. 2024. u 09:30
Najnovije iz rubrike
NE MOĐETE DA ZASPTE? Ispoštujte ovih pet pravila za dobar san i zaboravite na nesanicu
UZROCI nesanice su brojni - od tegoba usled hroničnog oboljenja, hormonalnog disbalansa, loših životnih navika, do emocionalnih i mentalnih poremećaja. Dešava se i da je osoba sasvim zdrava, a pati od nesanice, što je posledica nagomilanog ili akutnog stresa.
05. 05. 2024. u 07:15
UMESTO SEDATIVA - ČAJ OD KAMILICE: Dragoceni lek iz prirode, obavezno je sada naberite i čuvajte za zimu
U OVO doba godine žanju se zasadi kamilice, pa obavezno na pijacama potražite celu sušenu biljku kako biste je obezbedili u dovoljnim količinama, jer kamilica je dragoceni lek iz prirode.
03. 05. 2024. u 17:00
POTROŠITE KALORIJE I ZATEGNITE MIŠIĆE: Uz ove četiri vežbe, na pravom ste putu da smršate (FOTO)
POTROŠNjA suvišnih kalorija je ključna za mršavljenje.
03. 05. 2024. u 07:30
VITALNI I U STAROSTI: Treće doba lakše se podnosi uz adekvatnu ishranu (JELOVNIK)
NUTRICIONISTI su saglasni da je trpeza koja se svakodnevno zasniva na maslinovom ulju, obilju raznovrsnog povrća, žitarica, masne ribe i bobičastog voća, direktno povezana sa očuvanjem vitalnosti bez obzira koliko ste duboko zagazili u treće doba.
02. 05. 2024. u 18:56
SAD UBERITE ZOVU I ČUVAJTE JE ZA ZIMU: Lek iz prirode - čuvar imuniteta, borac protiv gripa i prehlade
ZOVA je već procvetala tako da je vreme da se ovaj lekoviti dar prirode prikupi i sačuva za zimu.
02. 05. 2024. u 07:30
DŠ
02.04.2023. 10:41
Već je 20 mg kofeina toksično, a šalica kave ima 70 mg. U početku ja kava pastelnozelena, a onda pocrni nakon termičke obrade. Samo bi malouman konzumirao pocrnjene pržene krumpiriće, ali "stručnjaci" tvrde da je kava ljekovita!?
Šakota
02.04.2023. 19:39
@DŠ - Pa ti objavi svoja istraživanja i radove na tu temu, kad si već tako kompetentan
DŠ
03.04.2023. 09:34
Doktor Borović: Prva stvar na koju treba skrenuti pažnju je boja zrna pržene kafe. Nepržena kafa je pastelnozelena, a nakon pečenja crna. Zamislite da krompiriće pečete dok ne pocrne, da li biste ih jeli? Isto se dešava i s kafom. Kad se prži na tolikoj temperaturi, dolazi do oštećenja strukture zrna, pocrni i stvara se kancerogeni akrilamid. Sudija Elihu Berle iz Kalifornije primorao prodavce je kafe da na kesice stave javno upozorenje o njenoj štetnosti!