MAGIČNE TAJNE ZELENOG VOĆA: Sirup od kivija može da spreči pojavu tromba, zgrušavanje krvi, ali i rizik od moždanog udara

D.B.M.

28. 02. 2023. u 06:45

VOĆKA koja je naziv dobila po istoimenoj ptici koja naseljava Okeaniju, pored toga što je ukusna je i veoma zdrava.

МАГИЧНЕ ТАЈНЕ ЗЕЛЕНОГ ВОЋА: Сируп од кивија може да спречи појаву тромба, згрушавање крви, али и ризик од можданог удара

Foto: Shutterstock

Prednosti kivija su mnogostruke, a sok od ove male, ali veoma moćne biljke trebalo bi svakodnevno da koristimo zato što deluje   blagotvorno na organizam i prepun je raznih zdravih sastojaka.

Sok od kivija sadrži veliku količinu kalijuma i vlakana, koji štite od nastanka srčanih bolesti, oslobađa bubrege, bešiku i žučnu kesu od prisustva kamenca i peska, sprečava pojavu trombova i zgrušavanje krvi, smanjuje rizik od moždanog udara.

Ceđeni kivi, takođe, štiti vitalnost ćelija, utiče povoljno na vid i sprečava kataraktu i konjuktivitis, podstiče oporavak organizma i ublažava simptome kod bronhitisa, hroničnog kašlja i drugih plućnih bolesti.

Ipak, trebalo bi biti oprezan sa dnevnom količinom soka, jer može da dođe do alergija na kivi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HRVATI SE NADAJU PADU VUČIĆA, A OVE REČI VLADIKE SERGIJA SVE GOVORE: Dok god raspinju Aleksandra Vučića, znam da nam je dobro krenulo (VIDEO)