KROMPIR I ZA DIJABETIČARE: Zdravo i ukusno povrće, a ne podiže šećer

V. N.

24. 12. 2022. u 18:50

IAKO se dugo mislilo da bi oni koji se bore s viškom kilograma, dijabetesom i insulinskom rezistencijom trebalo da izbegavaju da jedu krompir, ispostavilo se da je to zabluda.

КРОМПИР И ЗА ДИЈАБЕТИЧАРЕ: Здраво и укусно поврће, а не подиже шећер

Foto Shutterstock

Nutricionisti sada savetuju da je krompir izvrstan kao pomoć u mršavljenju i da je zbog hranljivih materija koje sadrži ključandeo zdrave ishrane.

Studija Biomedicinskog istraživačkog centra u Baton Ružu u Luizijani pokazala je da krompir ne podiže nivo šećera u krvi, tako da je za dijabetičarepreporučljiv.

Osim što su dokazali na svojim ispitanicima da krompir ne podiže nivo šećera u krvi, naravno onaj kuvan a ne pržen, mnogi učesnici su tokom studije izgubili na težini.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu