UPORNA EŠERIHIJA: Urolog Uroš Babić otkriva kako se leči ovo složeno oboljenje

V. N.

16. 11. 2021. u 13:14

EŠERIHIJA je bakterija koja samim svojim postojanjem može da izazove različite infekcije, i stvori još mnogo bakterija. Urolog Uroš Babić otkriva kako se leči ovo uporno oboljenje.

УПОРНА ЕШЕРИХИЈА: Уролог Урош Бабић открива како се лечи ово сложено обољење

Foto Arhiva

 - Ešerihija koli je najčešći izazivač urinarnih infekcija. Više od 80 odsto ovih infekcija je izazvano ovom bakterijom. Ešerihija koli je deo normalne crevne flore, a u urinarni trakt ulazi najčešće ushodnom migracijom i dovodi do infekcije bešike, prostate, bubrega i ostalih organa urogenitalnog trakta - objašnjava urolog Uroš Babić. 

On dodaje - Ove su infekcije kod nekih grupa pacijenata veome uporne, kod jednog broja žena, naročito u repoduktivnom dobu mogu se vraćati često puta. Infekcija se leči antibiotskom terapijom, a pacijentima se savetuje higijensko-dijetetski režim, mere koje treba da iskorene ili prorede recidive.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)