BATINA IZ SAJ I POLICIJE IZAŠLA!? Bivši šef sprovodničke službe u ZIKS iznosi optužbe za prebijanje opozicionara i novinara

M. SEKULOVIĆ

13. 05. 2021. u 07:39

BIVŠI šef sprovodničke službe u ZIKS Spuž, Brajuško Brajušković, koji je još 2013. godine šokirao javnost tvrdnjama o "crnim trojkama" sastavljenim od pripadnika SAJ koje su prebijale novinare, opozicionare, ali i pripadnike Vojske SRJ, da bi potom i sam iskusio fizičko zlostavljanje i sa porodicom bio šikaniran, oglasio se juče na svom fejsbuk-profilu.

БАТИНА ИЗ САЈ И ПОЛИЦИЈЕ ИЗАШЛА!? Бивши шеф спроводничке службе у ЗИКС износи оптужбе за пребијање опозиционара и новинара

Foto Arhiva / Fejsbuk

On je izneo niz optužbi o likvidacijama pojedinih ličnosti i prozvao poslanika i predsednika SDP i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Crne Gore, Raška Konjevića, da ništa nije preduzeo povodom pomenutih nedela iako ga je on o svemu obavestio.

Brajušković ističe da je njegov greh što je pratio ubijenog vlasnika novina "Dan", Duška Jovanovića i novinara Buda Simonovića, sa kojim je pokušao da stupi u kontakt, ali nije uspeo.

- Samo mi je stigla poruka - završeno je. Branim se od dela koje nisam uradio. Priznajem da sam ga pratio i to je to. Prebili su ga Marko Kalezić i Slavko Đurović - kazao je nedavno Brajušković.

CRNI DžIPOVI PRATILI ŠEFA VB

BRAJUŠKOVIĆ dodaje da su bivšeg šefa vojne bezbednosti u Crnoj Gori, Radovana Aleksića, pratili mesec dana sa tri crna džipa, i da se nikad nije uživo video sa njim, ali da zna kako je pretučen.

- Aleksića su pratili jer je on bio saradnik Pavla Bulatovića, koji je javnosti predstavljen kao najveće zlo. Istina je da nisam pokušao da kažem Aleksiću da ga prate jer nisam poznavao nikog iz njegovog okruženja i nisam mogao da mu verujem. Bio sam u Nikšiću kad je pucano i mogu da tvrdim da je u njega pucao Miljan Perović, u to sam siguran - zaključuje Brajušković.

- Nisam učesnik prebijanja. Duško me video pred smrt i rekao mi u lice: "Ti me nisi pretukao, ali neko dobro visok jeste". Tvrdim da ti koji su prebili Duška nemaju kapacitet da ga ubiju, to su plitkoumni skorojevići.

Ubili su ga profesionalci, kaže Brajušković, koji tvrdi da su nekadašnji komandant SAJ Miljan Perović i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović izdavali naređenja koga da prati i da je, kako kaže, samo mogao da nasluti zbog čega.

- Tražio sam od Veljovića da me isključi iz slučaja, naišao sam na agresiju i morao sam da pristanem. Moj deo posla je bilo praćenje, nisam mogao da znam ko će da izvrši napad. Ja nikad nisam učestvovao u prebijanju - objašnjava Brajušković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)