BEZ NAPLATE PUTARINE IZMEĐU HERCEG NOVOG I TREBINJA: Premijer Crne Gore i predsednica RS ozvaničili „podizanje” rampi

V. V.

11. 05. 2021. u 19:24

NA graničnom prelazu Sitnica, rukovanjem premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović ozvaničeno je simbolično ukidanje naplate putarine na delu puta Meljine - Petijevići na putnom pravcu između Herceg Novog i Trebinja.

БЕЗ НАПЛАТЕ ПУТАРИНЕ ИЗМЕЂУ ХЕРЦЕГ НОВОГ И ТРЕБИЊА: Премијер Црне Горе и председница РС озваничили „подизање” рампи

Foto: V. V.

Ovaj su potez meštani dva prijateljska grada koji uspešno sarađuju u mnogim oblastima dugo očekivali a biće značajan i za Crnu Goru, Republiku Srpsku i BiH. Podsetićemo, putarina je naplaćivana od 2009. godine, a nedavno je Vlada Crne Gore otkupila deo koncesije, isplativši koncesionaru, preduzeću Univerzal Monte, preostalih četiri miliona evra.

Premijer Krivokapić istakao je zadovoljstvo što je dogovor realizovan veoma brzo i podsetio da je prvi razgovor o ovoj temi vodio sa hercegnovskim predsednikom Stevanom Katićem u januaru ove godine.

Foto: V. V.

-Vladavina bivšeg režima dovela je do naplate putarine, a zahvaljujući radu ministra finansija Milojka Spajića i predsednika Herceg Novog Stevana Katića ona je posle 12 godina ukinuta, naveo je Krivokapić. Prema njegovim rečima uskoro će i granični prelaz između Trebinja i Herceg Novog na Zupcima, biti integrisan što će dodatno smanjiti čekanja na granici, a tome će doprineti i postavljanje novih skenera.Taj sporazum uskoro bi trebalo uskoro da bude potpisan.

Predsednica RS Željka Cvijanović pozdravila je ideju o integrisanim prelazima između dve zemlje, istakla das veoma ceni ovaj gest Crne Gore, jer je on dobar pokazatelj prijateljskih odnosa.

-Osim za građane biće to važno i za privredu. Barijere ne smeu da budu prepreke za još bolje odnose, zato ih danas i ukidamo, rekla je Cvijanovićeva.

Podizanju rampi prisustvovali su i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsednik Herceg Novog Stevan Katić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

momo1

11.05.2021. 22:30

Nevjerovatna priča. Došla predsjednica Republike Srpske, gradonačelnik Trebinja i dr. da konstatuju da je granični prelaz slobodan za protok ljudi? Gdje ste bili do sada i koji je vaš glas zbog nezakonitog postavljanja naplatne rampe. Znate li vi da se ne može postaviti rampa na putni pravac koji nema alternativni put. Znate li vi da je ovo hir i bezobrazlik crnogorske vlade, jer je RS izgradila mnogo dužu dionicu kroz svoju teritoriju a da oni užasno lošu dionicu puta su samo malo rekonstruisali i dali koncesionaru da naplaćuje putarinu. Vjerovatno su to Željka i Miko skinuloi.