BEZ NAPLATE PUTARINE IZMEĐU HERCEG NOVOG I TREBINJA: Premijer Crne Gore i predsednica RS ozvaničili „podizanje” rampi

V. V.

11. 05. 2021. u 19:24

NA graničnom prelazu Sitnica, rukovanjem premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović ozvaničeno je simbolično ukidanje naplate putarine na delu puta Meljine - Petijevići na putnom pravcu između Herceg Novog i Trebinja.

БЕЗ НАПЛАТЕ ПУТАРИНЕ ИЗМЕЂУ ХЕРЦЕГ НОВОГ И ТРЕБИЊА: Премијер Црне Горе и председница РС озваничили „подизање” рампи

Foto: V. V.

Ovaj su potez meštani dva prijateljska grada koji uspešno sarađuju u mnogim oblastima dugo očekivali a biće značajan i za Crnu Goru, Republiku Srpsku i BiH. Podsetićemo, putarina je naplaćivana od 2009. godine, a nedavno je Vlada Crne Gore otkupila deo koncesije, isplativši koncesionaru, preduzeću Univerzal Monte, preostalih četiri miliona evra.

Premijer Krivokapić istakao je zadovoljstvo što je dogovor realizovan veoma brzo i podsetio da je prvi razgovor o ovoj temi vodio sa hercegnovskim predsednikom Stevanom Katićem u januaru ove godine.

Foto: V. V.

-Vladavina bivšeg režima dovela je do naplate putarine, a zahvaljujući radu ministra finansija Milojka Spajića i predsednika Herceg Novog Stevana Katića ona je posle 12 godina ukinuta, naveo je Krivokapić. Prema njegovim rečima uskoro će i granični prelaz između Trebinja i Herceg Novog na Zupcima, biti integrisan što će dodatno smanjiti čekanja na granici, a tome će doprineti i postavljanje novih skenera.Taj sporazum uskoro bi trebalo uskoro da bude potpisan.

Predsednica RS Željka Cvijanović pozdravila je ideju o integrisanim prelazima između dve zemlje, istakla das veoma ceni ovaj gest Crne Gore, jer je on dobar pokazatelj prijateljskih odnosa.

-Osim za građane biće to važno i za privredu. Barijere ne smeu da budu prepreke za još bolje odnose, zato ih danas i ukidamo, rekla je Cvijanovićeva.

Podizanju rampi prisustvovali su i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsednik Herceg Novog Stevan Katić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!