SRPSKI NACIONALNI SAVJET: Upućen oštar protest zbog neispunjavanja pristiglih zakonskih obaveza

V. K.

26. 04. 2021. u 17:14

NAKON višemesečnog, očigledno neuspešnog, preuzimanja vlasti od strane parlamentarne većine i novoformirane Vlade u Crnoj Gori, Srpski nacionalni savjet prinuđen je da zbog povećanog pritiska i diskriminacije srpskog naroda uputi državnim institucijama: Skupštini Crne Gore; Vladi Crne Gore; Poslaničkim klubovima; Resornim institucijama i Skupštinskim odborima - Oštar protest zbog neispunjavanja pristiglih zakonskih obaveza.

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ: Упућен оштар протест због неиспуњавања пристиглих законских обавеза

Abazović i Krivokapić / Foto Tanjug-AP

- Uređenja biračkog spiska kroz donošenje izmena i dopuna zakona o registrima prebivališta i boravišta;

- Zakazivanja održavanja Popisa stanovništva i domaćinstava u Crnoj Gori, koji je u ovoj godini zakonski predviđen i

- Uređenja izbornog zakonodavstva.

Sve navedene obaveze neophodno je da Vlada i Skupština Crne Gore predlože i usvoje u najkraćem roku u skladu sa pozitivnom pravnom regulativom i u skladu sa interesima svih građana Crne Gore.

Posebno je važno da se u okviru reforme izbornog zakonodastva definiše status i ravnopravnost relativno većinskog srpskog naroda pa bilo u skladu sa važećim Ustavom ili kroz njegovu promenu.

Srpski nacionalni savjet ne prihvata zapostavljanje srpskog naroda u Crnoj Gori kroz lažnu građansku profilaciju kakvu želi nametnuti odlazeća vlast uz podršku manjinskih naroda, a sve u funkciji njegovog dugogodišnjeg obespravljivanja i asimilacije.

Pozivamo političke predstavnike srpskog naroda da i po cenu novih izbora ne prihvate ni jedno zakonsko rješenje koje srpski narod dovodi u podređeni i neravnopravan položaj. U protivnom ozbiljno će narušiti poverenje u svom biračkom telu, navodi se u saopštenju Srpskog nacionalnog savjeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!