MUZIKA SE VRAĆA U KAFANE: Blaže epidemiološke mere u četiri opštine, vikendom bez međugradskog saobraćaja, tržni centri rade do 22 sata

I. D. STOJADINOVIĆ

24. 04. 2021. u 07:39

U CRNOJ Gori od sada su na snazi nove epidemiološke mere protiv korona virusa i one će narednih sedam dana biti nešto blaže. U baštama ugostiteljskih objekta ponovo je dozvoljeno izvođenje muzike uživo, a školarci iz Nikšića, Mojkovca, Berana i Kolašine, vraćaju se u učionice.

МУЗИКА СЕ ВРАЋА У КАФАНЕ: Блаже епидемиолошке мере у четири општине, викендом без међуградског саобраћаја, тржни центри раде до 22 сата

Arhiva

U te četiri opštine, saopšteno je iz Vlade, mere će biti ublažene, pa će u skladu sa novim preporukama Instituta za javno zdravlje biti otvorene sve vaspitno-obrazovne, a dozvoljen je i rad dečjih igraonica i to od sedam do 20 sati. Dodaju se da epidemiološke mere za te opštine uključuju nesmetan međugradski saobraćaj radnim danima, dok je radno vreme fitnes centara i teretana, kao i priređivača igara na sreću i kladionica, od sedam do 22 sata.

- Ugostiteljski objekti mogu da rade od sedam do 23 sata u punom kapacitetu - napolju i unutra - uz najviše četiri osobe za stolom. Dozvoljena su samo sedeća mesta, uz dozvoljenu živu muziku u periodu od 18 do 21 sat - navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je radno vreme firmi koje se bave trgovinom na malo (tržni centri, štandovi i tezge i slično) od sedam do 22 sata.

- Jedine opštine gde se zadržavaju aktuelne mere su Pljevlja, Šavnik i Andrijevica - navode u Vladi.

Institut za javno zdravlje doneo je nekoliko novih mera koje važe na teritoriji cele Crne Gore. To su, kako se navodi, izvođenje žive muzike u baštama ugostiteljskih objekata od 18 do 21 sat, pri čemu i dalje važi zabrana emitovanja muzike korišćenjem elektroakustične opreme (instrumenata, pojačala i zvučnika), kao i zabrana igranja i plesa - kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su naveli da se dozvoljava ulazak crnogorskim državljanima i strancima iz Rusije, Belorusije, Ukrajine i Severne Makedonije bez testa na virus korona, pozitivnog rezultata serološkog testa - antitela.

- Ili dokaza da su najmanje sedam dana pre ulaska u Crnu Goru vakcinisani sa drugom dozom vakcine protiv novog virusa korona - dodaje se u saopštenju.

Zabrana međugradskog saobraćaja vikendom ostaje na snazi na teritoriji cele države, a i dalje je zabranjeno organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima.

NOVA ISPORUKA

NEKOLIKO desetina hiljada doza ruske vakcine "sputnjik V" trebalo bi da stigne u Crnu Goru iz Rusije tokom naredne sedmice, najavio je Sergej Boljević, član pregovaračkog tima za nabavku te vakcine. On je rekao da će u kontingentu biti više od 10.000 doza, a da je plan da dodatnih 200.000 doza bude isporučeno tokom naredna dva meseca.

DUG ĆE PLAĆATI U RATAMA

UGOSTITELjIMA, kojima je zbog neplaćenih računa isključena struja, postigli su dogovor sa "Elektroprivredom Crne Gore", pa su njihovi objekti ponovo priključeni na mrežu.

- Postigli smo dogovor sa EPCG da svi oni kojima je isključena električna energija budu prikopčani na sistem, a da svoja dugovanja plate u mesečnim ratama - navode iz NVO "Ugostitelji Crne Gore".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)