NOVA CRNOGORSKA SRAMOTA: Zabranili roditeljima i rodbini poginulih vojnika 1999. da polože vence u podgoričkoj kasarni (FOTO)

V.K.

24. 03. 2021. u 17:17

DELEGACIJAMA udruženja ratnih veterana i boraca, Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta, kao ni roditeljima i rodbini poginulih vojnika u NATO agresiji 1999. godine, nije dozvoljeno i ove godine da polože vence u podgoričkoj kasarni „Marko Miljanov“ i odaju počast stradalima.

НОВА ЦРНОГОРСКА СРАМОТА: Забранили родитељима и родбини погинулих војника 1999. да положе венце у подгоричкој касарни (ФОТО)

Foto: V.Pavićević

Iz “Udruženja boraca ratova od 1990“ i „Udruženja ratnih veterana prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije iz Crne Gore – Košare 1999“ bili su prisutni njihovi predsednici Radan Nikolić i Ilija Mandić. 

Nikolić je naglasio da za ovakvo ponašanje Ministarstva odbrane Crne Gore, iza koga stoji premijer Krivokapić, nema zakonskog osnova, te da je ovo samo još jedan čin nastavka bahatog, nečasnog i diskriminatorskog odnosa prema borcima iz devedesetih i ataka na dostojanstvo palih boraca, koji su trasirali bivši premijer Duško Marković i njegov ministar odbrane Predrag Bošković, a nastavljaju da sprovode premijer Krivokapić i ministarka Injac.

Foto: V.Pavićević

 


On navodi da ćutanje ministarstva na zahtjev ministarki Injac za polaganje vijenaca u Danilovgradu i Maslinama baca još veću sjenku na cijeli događaj.


- Bilo bi nam drago, da zajedno sa nama venac položi predstavnik Ministarstva odbrane ili Vojske Crne Gore. Naglašavamo da se radi o civilizacijskom, komemorativnom, a ne političkom činu, te da ćemo ispoštovati pravila polaganja vijenaca u kasarnama kako sami odredite, ističe se u zahtevu boračkog udruženja.


Ispred Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta se obratio poslanik ovog političkog saveza Radoš Zečević i istakao da ne postoje bilo kakve prepreke da se omogući odavanje pošte izgubljenim životima u NATO bombardovanju. On je kazao da spomenik u okviru kasarne, koji je podignut u čast palih boraca, predstavlja javno dobro i da je finansiran od boračkih udruženja.


Pripadnici Vojske Crne Gore nisu pristali čak ni da sami polože vence na spomenik u kasarni, već su ostali na kapiji vojnog kompleksa.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024