SNP O KRIZI U PLJEVALJSKOM VODOVODU: Preduzeće je uništeno, a DPS hoće opet da postavi svog direktora

M. D.

23. 03. 2021. u 18:27

SVEDOCI smo političke krize u pljevaljskom Vodovodu na čijem je čelu Čedo Gospić, istaknuti i lojalni partijski vojnik DPS - saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

СНП О КРИЗИ У ПЉЕВАЉСКОМ ВОДОВОДУ: Предузеће је уништено, а ДПС хоће опет да постави свог директора

Foto: M. Drobnjak

- Da postoji politička kriza u ovom preduzeću potvrđuje i činjenica da program rada ovog pljevaljskog preduzeća „Vodovod” ni do današnjeg dana nije usvojen, a situaciju je dodatno zakomplikovalo podnošenje ostavke predsednika odbora direktora Abdulaha Šulovića opet istaknutog člana OO DPS-a Pljevlja - kazali su iz SNP-a.

Oni napominju da lokalna vlast u Pljevljima koja odavno nema podršku građana Pljevalja odlučila je da na sednici zakazanoj za 2. april izabere novi odbor direktora, koji će biti poslušniji od prvog i koji treba da izabere novog direktora “Vodovoda” jer sadašnji direktor Čedo Gospić odlazi u penziju.

- Na ovaj način DPS želi da osigura svoj položaj u ovom preduzeću, a da li će uspeti u nameri da razreši stare članove i izabere nove u odboru direktora ostaje da se vidi na narednoj sednici lokalnog parlamenta - kažu iz SNP-a.

Oni napominju da situacija u “Vodovodu” nije sjajna što pokazuje i činjenica da je sadašnji menadžment sastavljen od DPS kadrova uništio preduzeće, dovodeći ga pred samo gašenje.

Foto. M. D.

- Iako građani Pljevalja plaćaju možda i najskuplju vodu u Crnoj Gori, koja je tokom godine više za tehničku upotrebu nego za piće, ovo preduzeće nagomilava dugovanja koja iznose 2,4 miliona eura, a prispele obaveze za poreze i doprinose su 755.000 eura-kažu iz SNP-a dodajući da se u ovom preduzeću mora što pre krenuti u rešavanje nagomilanih problema izazvanih od DPS kadrova, kako ne bi završilo kao DOO “Agencija za stambeno poslovni fond“ i DOO „Komunalne usluge“.

Iz SNP-a su pozvali predstavnike lokalne vlasti da sednu sa predstavnicima partija koje čine opoziciju u lokalnom parlamentu i dogovore vreme održavanja vanrednih lokalnih izbora u Pljevljima, jer je, kako to oni tvrde, najbolje rešenje kako za građane Pljevalja, tako i za sva Javna preduzeća u pljevaljskoj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja