POTAJNO PLANIRAJU LIKVIDACIJU FIRME: Sindikat pljevaljskog vodovoda upozorava na katastrofalnu situaciju u vitalno bitnom preduzeću

M. D.

16. 03. 2021. u 20:59

LOKALNA samouprava, nadležni sekretarijat i menadžment firme DOO “Vodovod” Pljevlja javno beže od odgovora na katastrofalnu situaciji u tom javnom preduzeću, dok potajno planiraju tzv. „dobrovoljnu likvidaciju“ firme, kazali su sindikalni predstavnici DOO “Vodovod” Pljevlja.

ПОТАЈНО ПЛАНИРАЈУ ЛИКВИДАЦИЈУ ФИРМЕ: Синдикат пљеваљског водовода упозорава на катастрофалну ситуацију у витално битном предузећу

Foto. M. D.

- Kako drugačije objasniti ovo ponašanje menadžmenta, koji je u poslednjih šest godina upravljanja Vodovodom uništio preduzeće dovodeći ga pred samo gašenje. Predstavnici menadžmenta su imali potpuno odrešene ruke da u Vodovodu rade šta požele, ali su umesto popravljanja stanja, uvećali dug Vodovoda za oko milion evra a istovremeno su povećavali cene usluga vodosnadbevanja nekoliko puta - kažu sindikalni predstavnici “Vodovoda”.

Oni naglašavaju da je menadžment ovog preduzeća podigao kredit i isplatilo otpremnine za sedam radnika, koje su, kako kažu, brutalno izbacili na ulicu, dok su na njihova mesta doveli mnogo više partijski podobnih. Pored navedenog menadžment je, navode sindikalni predstavnici, nezakonito su smanjivali plate nekoliko godina.

- Neverovatno da “Vodovod” pored svih ovih finansijski pozitivnih finansijskih momenata ima tolike dugove dobavljačima, dugove za poreze i doprinose i dugove za električnu energiju - kažu sindikalni predstavnici.

Oni su ovim putem obavestili menadžment da od planirane „dobrovoljne likvidacije“ nema ništa, jer je Vodovod firma koja obavlja delatnosti koje su u javnom interesu grada, i kao takva firma ne može biti likvidirana, jer ne postoji drugo preduzeće koje se bavi uslugama vodosnadbevanja.

Foto. M. D.

- Prosto je neverovatno da se javno ne oglašava niko iz lokalne samouprave, niko iz nadležnog sekretarijata, dok istovremeno “Vodovod” stoji blokiran nekoliko meseci bez odbora direktora, ne donose se odluke i dokumenta od krucijalnog značaja za sudbinu firme i radnika, a menadžment izvodi pravne vratolomije pokušavajući da na jedan neverovatan način smeni članove odbora direktora koji im nisu lojalni - kažu sindikalci dodajući da se sve radi u periodu kada treba da se donese Sanacioni plan, kojim ih je obavezala Poreska uprava prilikom poslednje deblokade računa, kako bi firma na neki način pokušala da izađe iz teške situacije.

Sindikalci su pozvali predsednika Opštine Golubovića kao i predstavnike nadležnog sekretarijata da se aktivno uključe u rešavanje pitanja sudbine Vodovoda, da ne zabijaju glavu u pesak i da se ne igraju partijskih igrica sa menadžmentom i izvršnim direktorom Gospićem preko leđa radnika.

- U suprotnom, ako se otvori Pandorina kutija, zvana DOO “Vodovod”, radnici neće dozvoliti da se razvlače po stečajima, likvidacijama, biroima rada i slično već će uzeti stvar u svoje ruke i samoinicijativno krenuti da rešavaju pitanja opstanka firme i sopstvene egzistencije - poručuju sindikalni predstavnici DOO “Vodovod” Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)