PLJEVALJSKI “VODOVOD” NEGIRA OPTUŽBE: Neće biti stečaja ,“tajni sindikalac” ruši ugled firme

M. D.

22. 03. 2021. u 20:32

ПЉЕВАЉСКИ “ВОДОВОД” НЕГИРА ОПТУЖБЕ: Неће бити стечаја ,“тајни синдикалац” руши углед фирме

Foto. M. D.

IZ Informativne službe DOO „Vodovod“ Pljevlja saopštili su da se neće vršiti “dobrovoljna likvidacija” firme i neće uvoditi stečaj u ovo preduzeće kako su to, predhodnih dana u nepotpisanom saopštenju najavljivali sidikalci.

- Poslednjih dana svedoci ste mnogobrojnim zlonamernim obaveštenjima od strane pojedinaca koji se potpisuju u svojim saopštenjima ispred sindikalnih organizacija DOO „Vodovod“ Pljevlja. Lica koja se kriju iza organizacije čiji je cilj očuvanje ovog preduzeća i njenog integriteta rade suprotno od onoga za šta je osnovana sindikalna organizacija i nezakonito koriste naziv organizacije za pisanje lažnih saopštenja koja imaju za cilj izazivanje panike među radnicima - kazali su iz Informativne službe DOO „Vodovod“ Pljevlja.

Iz “Vodovoda” napominju da se očekuje imenovanje odbora direktora na najavljenoj skuštini Opštine Pljevlja. Takođe navode da je izvršni direktor DOO“Vodovod“ Pljevlja ostvario uslov za odlazak u penziju i nakon konstituisanja novi sastav Odbora direktora treba da ga razreši u skladu sa zakonom a na njegovo mesto do izbora novog direktora imenuje vršioca dužnosti.

- Tajanstveni “sindikalac“ svojom objavom usnio je ostavku direktora DOO “Vodovod“ Pljevlja i doveo u zabludu širu javnost a na indirektan način naudio ugledu preduzeća koje pokušava da ocrni što je više moguće - kazali su iz “Vodovoda”.

Iz ovog preduzeća naglašavaju da se neće vršiti dobrovoljna likvidacija firme, da se neće uvoditi prduzeće u stečaj, da je završen Sanacioni plan za 2021. godinu koji treba da se dostavi Upravi javnih prihoda odmah nakon prve sednice Odbora direktora.

- Isti sadrži sve mere i tačne podatke na osnovu kojih će preduzeće u 2021. godini poslovati pozitivno i smanjiti ukupna dugovanja akumulirana iz ranijeg perioda, i da će se plata zaposlenima isplaćivati redovno - zaključuju iz “Vodovoda”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)