POSLEDICE STRUJNOG UDARA KOBNE: Dečak (15) iz Podgorice preminuo posle nesreće koja se dogodila na pruzi

S. ĐOKIĆ

13. 03. 2021. u 07:42

DEČAK Đ. K. (15), preminuo je nakon što je teško povređen u nesreći koja se dogodila 6. marta u krugu Železničke stanice u Podgorici, a od posledica teških opekotina koje je zadobio od strujnog udara.

ПОСЛЕДИЦЕ СТРУЈНОГ УДАРА КОБНЕ: Дечак (15) из Подгорице преминуо после несреће која се догодила на прузи

Foto Vikipedija

Nesreća se dogodila kada se dečak popeo na vagon gde je došlo do strujnog udara, a nakon intervencije u Kliničkom centru Crne Gore hitno je transportovan za Beograd.

Iz Udruženja "Roditelji" saopštili su da je ova nesreća samo jedna u nizu koje su se desile na istom mestu, zbog čega su kako tvrde tražili od Železničke instrastrukture, Održavanja železničkih voznih sredstava, Uprave za železnice Crne Gore, Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore i Glavnog grada da urade sve što je u njihovoj moći da se ovakve situacije ne ponavljaju.

NESREĆNI SLUČAJEVI

- U PROTEKLE tri godine, ne računajući prošlu, 20 ljudi je poginulo na železnici. To su nesrećni slučajevi - od napona, nepoštovanja propisa, hodanja prugom - kazao je Milisav Dragojević.

- Svesni smo da je odgovornost prvenstveno na deci i nama roditeljima koji bi trebalo da ih upozoravamo na opasnosti, ali ne može se zanemariti ni odgovornost nadležnih institucija i preduzeća u tome da se ovi delovi dodatno zaštite i ograde, a s obzirom na to da se sada građani mogu slobodno kretati - navedeno je u dopisu.

Nesreće su česte u depou podgoričke Željezničke stanice zato iz NVO Udruženje "Roditelji" apeluju na nadležne da urade sve u svojoj moći da se one spreče. Predsednik NVO Centar za železnička istraživanja Milisav Dragojević kazao je nedavno da se deca iz igre i neznanja penju na vagone i da tako nažalost dolazi do tragičnih posledica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a