MEDOJEVIĆU RAMPA, KADRU DPS PROLAZ: DF traži da se poništi odluka Uprave za kadrove povodom kandidatura za šefa policije

V. K. - S. Đ.

11. 02. 2021. u 08:38

LIDERI Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević pozvali su predsednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, da poništi odluku Uprave za kadrove i omogući najboljima da prođu konkurs za direktora Uprave policije.

МЕДОЈЕВИЋУ  РАМПА, КАДРУ  ДПС ПРОЛАЗ: ДФ тражи да се поништи одлука Управе за кадрове поводом кандидатура за шефа полиције

Foto V. K.

Čak deset kandidata koji su predali dokumentaciju povodom javnog konkursa za to mesto nisu imali sve potrebne uslove, tako da se njihova imena nisu našla na konačnoj listi Uprave za kadrove. Na tom spisku nema Dražena Medojević, uglednog advokata, nekadašnjeg sudije i krivičara koji je rukovodio najsloženijim radnjama u pravosuđu uključujući i izdavanje naredbi, koji jedini ima podršku parlamentarne većine. Međutim, uprkos tome Uprava za kadrove, na čijem je čelu v. d. direktor Jovana Nišavić (nova vlast) eliminisala je iz trke Medojevića!

PREMIJER IZNENAĐEN

MANDIĆ je saopštio da je nakon odluke Uprave za kadrove razgovarao sa premijerom, koji mu je rekao da nije upoznat sa detaljima.

- Bio je iznenađen. Čekao sam da se danas javi i kaže šta se dogodilo. Želimo da upozorimo premijera da je dobro da se odradi posao koji smo obećali građanima Crne Gore. Sada kada treba da dođe do obračuna sa kriminalnim bandama.

Sve je u v.d. stanju, Tužilaštvo, Sudstvo. Svi smo u v. d. stanju, a za tim nema potrebe, potrebno je samo dovesti prave ljude na funkcije koji bi se pozabavile time - ponovio je Mandić.

Andrija Mandić smatra da je reč o kazni i nameri bivšeg režim da Medojevića spreči da postane direktor Uprave policije.

- Medojević se sam kandidovao. On nije kandidat nijedne političke partije. Mi smo se radovali da jedan profresionalac, odgovoran i hrabar čovek je spreman da preuzme odgovornost i upravlja protiv organizovanog kriminala i korupcije - naglasio je Mandić.

Dražen Medojević, Foto Portal IN4S

- Dražen Medojević je jedini i pravi kandidat parlamentarne većine. Ne može mu se naći nikakva veza sa bivšim direktorom policije Veselinom Veljovićem da je bio njegov saradnik, ili sa DPS. On je čovek čiste biografije koji može da vodi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na drugačiji način od dosadašnjeg.

Milan Knežević je rekao da ovo što se desilo predstavlja poruku svima koji su glasali 30. avgusta protiv DPS, da neko koči promene.

LISTA

NA listi koja je u utorak veče kasno objavljena na sajtu Uprave za kadrove su: šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić, policijski oficiri Zoran Brđanin i Dragan Klikovac, bivši šef granične policije Podgorica Dražen Vuković, inspektor u OKC-u Milan Delić, službenik u JRM Podgorica Dragan Arsović, službenik policije Zoran Braunović, Siniša Kovačević i dekan na Fakultetu za bezbednost u Banjaluci i nekadašnji načelnik u Budvi, Voja Laković.

- Jovana Nišavić je partijski aktivista DPS-a. Javna je tajna da je ona kadar DPS-a. DF to neće tolerisati. Da objasni ona kako je sve uslove konkursa prošao Dragan Radonjić. Čovek koji nije učestvovao u harangama i nameštanjima protiv DF-a. On zaslužuje, a Medojević ne zaslužuje jer je bio advokat DF-a - kazao je Knežević.

- DF se ne plaši ni Zorana Lazovića, niti Veselina Veljovića. Obraćam se svim građanima koji nas obilaze i traže satisfakciju u odnosu na zaposlenje. Nišavić je zadužena za vaše sudbune. Ona će odlučivati vaše sudbine, ako ne pošaljemo poruku da ovo nećemo tolerisati. Pozivamo Krivokapića da poništi ovu odluku i smeni sve kadrove DPS koji su u njegovoj Vladi - istakao je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna