KRIVOKAPIĆ POTVRDIO: Tačno da je veliki deo dokumentacije od 2016. do 2020. uništen

V. K.

28. 01. 2021. u 14:02

PREMIJER Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da je najverovatnije tačno da je veliki deo dokumentacije od 2016. do 2020. godine uništen.

КРИВОКАПИЋ ПОТВРДИО: Тачно да је велики део документације од 2016. до 2020. уништен

Foto D. Milovanović

- Dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade je ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi. Nemam informaciju za kompletan deo koji se tiče Agencije za nacionalnu bezbednost nego što smo mi tražili, a to je informacija o raspodeli stanova. Nije bilo podnesenih zahteva i morali smo da se obratimo ANB. Zamolio bih tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao ni po babu ni po stričevima Da svako radi svoj posao odgovorno i blagovremeno, to je neminovnost koja nas čeka. Imamo saznja da tužilaštvo nije reagovalo u nekim slučajevina pranja novca i utaje poreza. Sve će biti definisano na javnim konkursima i da će biti birani najbolji, a ne kao do sada najposlušniji i pripadnici partija. Zar nije konkurs za direktora Uprave policije pokazao da imamo 19 kandidata među kojima ima dovoljno dobrih ne da pokriju to mesto, već i mesto pomoćnika direktora policije. Nemamo vremena da napravimo kompletno ono što želimo, a to je strategija dobrog upravljanja resursima. Ako budemo imali priliku to ćemo predočiti javnosti. Sloboda mora na izborima da pokaže slobodan glas, a ne siguran glas ma od koje političke strukture dolazilo Ako vam građani Nikšića neko nudi pare, uzmite ih, a glasajte za najbolje, a to nisu oni koji su bili na vlasti do 30. avgusta - kazao je Krivokapić nakon sednice Vlade na Cetinju.


On je podsetio da se 30. avgusta desila sloboda koja može da se razvija "samo ako budemo radili zajednički."

- Živeli smo u periodu selektivne, nekad nedostižne pravde i ovu godinu smo proglasili godinom pravde - kazao je on.

Na pitanje da li podržava pokret "Ne damo Nikšić" odgovorio je da je obećao da ni on ni ministri neće biti inicijatori niti članovi partija.

-Ako čujete da se formira Demohrišćanska stranka, ja ću tu negde da budem. Ne znam što bi bilo sporno da nečiji savetnik bude u partiji, ako se pokaže da je to konflikt interesa ja ću odmah da je smenim - poručio je Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)