BRUKA I SRAMOTA VESELINA VELJOVIĆA: I poslednji tren utrošio na mržnju prema Srbima - Bog je ukinuo besmrtnost duše nakon Podgoričke skupštine

Novosti onlajn

07. 12. 2020. u 21:54

BIVŠI direktor Uprave policije Veselin Veljović oglasio se kolumnom "Grešnici i vjernici", u kojoj joj istakao da je "nesrećna moderna država u kojoj popovi aktivno vode politiku i utiču na nosioce odluka i političke procese".

БРУКА И СРАМОТА ВЕСЕЛИНА ВЕЉОВИЋА: И последњи трен утрошио на мржњу према Србима - Бог је укинуо бесмртност душе након Подгоричке скупштине

Foto: Printscreen/Jutjub/Vijesti online

- Postoje i postojaće hrabri i odvažni Crnogorci i Crnogorke, ali svakako i svi oni drugi, raznih nacionalnosti i veroispovesti, koji vole i poštuju vlastitu državu i koji su spremni da je brane svojim životima od svih koji na nju budu atakovali - navodi Veljović.

On smatra da ovo više nije evropska i moderna Crna Gora, te da "smo dotakli dno".

- I nije greh pasti, greh je posle pada ne ustati i nastaviti dalje. Alternativa ne postoji jer ovo više nije pitanje bilo kog pojedinca već svih nas i nije pitanje pobede ili poraza, već našeg ponosa i beskrajne želje da štitimo državu čije su temeljne vrednosti u opasnosti - zaključuje Veljović.

Nije mogao da se ne osvrne i na litije za odbranu svetinja u Crnoj Gori:

- Podsećam na litijaško-mantijaške kolone - u osnovi anticrnogorske i antidržavne, u suštini prosrpske, pročetničke i u funkciji destabilizacije i podrivanja institucija i države. Kolone vernika, ali i grešnika, zašto ne reći delom i kriminalaca u najezdi velikosrpskog hegemonizma da sluganstvom, kleronacionalizmom pokušaju baciti pod noge sve crnogorsko - piše on.

Foto: N. Mandić

Vukićević: Veljovićevi izlivi mržnje i šovinizma

Na njegovo pisanje osvrnuo se analitičar Boško Vukićević, koji kaže da "nije lako dokučiti kroz kakva stanja svesti je prolazio odlazeći direktor Uprave policije dok je pisao svoju kolumnu".

- Ako i izuzmemo njegove izlive mržnje i šovinističke ispade prema srpskom narodu u tekstu, moglo bi se reći da je kolumna neka vrsta urnebes salate, gomila prilično nesređenih i međusobno kontradiktornih misli - smatra Vukićević.

Tako odlazeći direktor policije u prvom delu teksta, na jedan prilično banalan način, kaže Vukićević, plasira osnove svoje ateističke misli.

- Te nakon iznošenja primera "pogubnog delovanja Crkve tokom istorije", uvereno poentira kako "svaki ozbiljan i naučno utemeljen pristup ne može prihvatiti zagovaranje postojanja tzv. zagrobnog života". Istina, sa ovakvim njegovim poentiranjem, pored velikana koje je i sam pomenuo u tekstu, ne bi bila saglasna ogromna većina najvećih naučnika sveta, od starih vremena pa do današnjih dana, koji su ipak bili vernici, verovali u zagrobni život i besmrtnost duše, poput: Keplera, Kartezija, Paskala, Bojla, NJutna, Lajbnica, Lagranža, Galvanija, Lavoazijea, DŽefersona, Volte, Ampera, Gausa, Faradeja, Fukoa, Pastera, Kelvina, itd itd… - navodi Vukićević.

No, šta hoće NJutn i Paskal kada Veselin „stane na poprište“, pita on.

Ovo prilično trivijalno iznošenje osnova ateizma Veljović nakon svega nekoliko redaka, a u skladu sa svojim zbrkanim tokom svesti, u potpunosti obesmišljava tezom da je zagrobni život zapravo postojao, ali da je ukinut "zbog svega lošeg što su zavojevači uradili Crnoj Gori i Crnogorcima". To se vidi iz sledećeg dela ovog neobičnog teksta:

- Slobodarski crnogorski narod vekovima opstaje na ovom kamenu i svi zavojevači su pognute glave odlazili sa ovih prostora. Božija je kazna da su mnogi okončali ovozemaljski život, jer onozemaljskog i nema zbog svega lošeg što su uradili Crnoj Gori i Crnogorcima. Veličanje sramne i izdajničke, takozvane Podgoričke skupštine, okupacija Crne Gore srpskim trupama, zapaljene i uništene na hiljade crnogorskih domova, ugašena ognjišta, na hiljade ubijenih crnogorskih građana, sprovedeni teror…

Dakle, prema Vukićevićevim rečima, Veljović najednom odbacuje ruho ateiste-naučnika koji negira mogućnost postojanja zagrebnog života, te oblači uniformu Miraševog prvosveštenika uz tvrdnju da je zagrobni život zapravo ukinut "zbog nepravdi prema Crnogorcima".

- To je ona teza o „crnogorskom Bogu“ koju nam plasiraju mediji bivšeg režima u aktuelnom periodu. U suštini, osnova Veljovićeve nove filosofske misli je sledeća: Bog je ukinuo zagrobni život i besmrtnost duše nakon Podgoričke skupštine. Bio mi je prvenstveno interesantan taj aspekt Veljovićevog teksta: o ostalim sadržajima ove neobične kolumne, raznim izlivima mržnje prema Crkvi, Srbima i Srbiji – neću u ovoj prilici. Neka se tim pozabave nadležni organi - zaključio je Vukićević.

(In4s.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Kotor

07.12.2020. 23:29

Učenik miloustaske propagande se javio nadamo se zadnji put. Sebe poredi sa Galilejom i Magelanom? Za godine rada u vrhu policije hapsio je nedužne a mafiji je dao odrešene ruke. Korumpiran do srži, iza sebe je ostavio korumpiranu službu, koja okreće glavu na drugu stranu Da bi se nekolicina obogatila. Izmišljao zavere i optužbe protiv svog naroda, nesrećnik bez obraza. U jednom je u pravu dotakli su dno kao država. Svi su krivi samo on nije! Dno dna..

Aca

07.12.2020. 23:40

Ta Podgoricka skupstina je bila glas Naroda toga vremena i nije ni manje ni vise legitimna kao i skupstina pod vlascu dps-a koja je osporava. U budućnosti ce se naci skupstina koja ce osporavati odluke skupstine koju je vodio DPS ali ce ona i dalje ostati legitimna. Gospodin bivsi ministar se odrice svojih predaka i treba da mu bude jasno, njegovi potomci ce se odricati njega jer onaj ko jednom isece svoje korene uradio je to doveka a najsmesnije u celoj prici da gospoda crnogorci sebe nazivaju imenom koje im je nadenuo okupator. Oni nemaju cak ni ime za svoju nacionalnost a s obzirom da se odricu Petrovica ocekivao bih da sebe nazivaju zecanima ili dukljanima, mada i to je nemoguće jer se iz istorije zna da su to zemlje u kojima su ziveli srbi. Jednom kada prodane duse prestanu da zavadjuju narode mozda ali mozda ce nasa odlutala braca doci kuci. A mozda i ne

Jovo

10.12.2020. 02:25

@Aca - A ti znas bolje od njega sta jë i ko je on nacionalnosti ? Svima vi volite da pricate sta i ko su samo sebe nikako da vidite da niste odavde !

kos

08.12.2020. 00:23

dosledno uz mila nije shvatio bas najbolje politiku sami su srusili sebe i proizveli litije retko gde su popovi kao u cg srusili vlast a za to su bili krivci beba i lose procene anb i ne mogucnost kradje glasova i tako se zavrsila vladavina dps sta ce biti videcemo u nastavku

Zoran

08.12.2020. 00:33

Zanimljivo da Veljovic smatra "evropskom i modernom" Crnom Gorom korumpirani antidemokratski rezim koji je unazadio drustvo u svakom pogledu..Jedina tekovina takve "moderne drzave" pored sverca cigara i droge je mrznja prema svemu srpskom..Jadno i bedno..

SERB

08.12.2020. 22:18

Црно на бијело. Независни Монтенегро је најлепши пројект спољне политике ЕУ - изјавио је, после тзв. референдума, један угледни немачки званичник. Овај памфлет одражава суштину методологије стварања посебног човека - Монтенегрина, предвиђене тим пројектом. Свака реченица овог пропагандног синопсиса одзвања, али - неистином и историјским фалсификатима, да се задржим само на њима. Изнесене тврдње немају подлогу у историјским изворима, архивском материјалу, осим у уџбеницима историје за 7.,8.,9. разред основних и 2.,3., и 4. разред средњих школа и програмима вискошколских установа у Монтенегру, у радовима историчара Радована Поповића, Саита Шаботића и Аднана Прекића? Веселин Вељовић је производ тог "најлепшег пројекта спољне политике ЕУ и Немачке". Црна Гора је српска држава.

mil

09.12.2020. 00:09

Morate razumeti jadu velju,valja polagati racune narodu, a grehova na pretek. Veli jado Vojvodina okupirana i pripojene, a zaboravi staru Hercegovinu i primorje koje nikad nisu bili montenegina. Sve ce doci na svoje mesto tako da ovi izrodi nikada vise nece imati priliku da ponizuju jedan castan i hrabar anrod kakavi crnogorski Srbi.