BRUKA I SRAMOTA VESELINA VELJOVIĆA: I poslednji tren utrošio na mržnju prema Srbima - Bog je ukinuo besmrtnost duše nakon Podgoričke skupštine

Novosti onlajn

07. 12. 2020. u 21:54

BIVŠI direktor Uprave policije Veselin Veljović oglasio se kolumnom "Grešnici i vjernici", u kojoj joj istakao da je "nesrećna moderna država u kojoj popovi aktivno vode politiku i utiču na nosioce odluka i političke procese".

БРУКА И СРАМОТА ВЕСЕЛИНА ВЕЉОВИЋА: И последњи трен утрошио на мржњу према Србима - Бог је укинуо бесмртност душе након Подгоричке скупштине

Foto: Printscreen/Jutjub/Vijesti online

- Postoje i postojaće hrabri i odvažni Crnogorci i Crnogorke, ali svakako i svi oni drugi, raznih nacionalnosti i veroispovesti, koji vole i poštuju vlastitu državu i koji su spremni da je brane svojim životima od svih koji na nju budu atakovali - navodi Veljović.

On smatra da ovo više nije evropska i moderna Crna Gora, te da "smo dotakli dno".

- I nije greh pasti, greh je posle pada ne ustati i nastaviti dalje. Alternativa ne postoji jer ovo više nije pitanje bilo kog pojedinca već svih nas i nije pitanje pobede ili poraza, već našeg ponosa i beskrajne želje da štitimo državu čije su temeljne vrednosti u opasnosti - zaključuje Veljović.

Nije mogao da se ne osvrne i na litije za odbranu svetinja u Crnoj Gori:

- Podsećam na litijaško-mantijaške kolone - u osnovi anticrnogorske i antidržavne, u suštini prosrpske, pročetničke i u funkciji destabilizacije i podrivanja institucija i države. Kolone vernika, ali i grešnika, zašto ne reći delom i kriminalaca u najezdi velikosrpskog hegemonizma da sluganstvom, kleronacionalizmom pokušaju baciti pod noge sve crnogorsko - piše on.

Foto: N. Mandić

Vukićević: Veljovićevi izlivi mržnje i šovinizma

Na njegovo pisanje osvrnuo se analitičar Boško Vukićević, koji kaže da "nije lako dokučiti kroz kakva stanja svesti je prolazio odlazeći direktor Uprave policije dok je pisao svoju kolumnu".

- Ako i izuzmemo njegove izlive mržnje i šovinističke ispade prema srpskom narodu u tekstu, moglo bi se reći da je kolumna neka vrsta urnebes salate, gomila prilično nesređenih i međusobno kontradiktornih misli - smatra Vukićević.

Tako odlazeći direktor policije u prvom delu teksta, na jedan prilično banalan način, kaže Vukićević, plasira osnove svoje ateističke misli.

- Te nakon iznošenja primera "pogubnog delovanja Crkve tokom istorije", uvereno poentira kako "svaki ozbiljan i naučno utemeljen pristup ne može prihvatiti zagovaranje postojanja tzv. zagrobnog života". Istina, sa ovakvim njegovim poentiranjem, pored velikana koje je i sam pomenuo u tekstu, ne bi bila saglasna ogromna većina najvećih naučnika sveta, od starih vremena pa do današnjih dana, koji su ipak bili vernici, verovali u zagrobni život i besmrtnost duše, poput: Keplera, Kartezija, Paskala, Bojla, Njutna, Lajbnica, Lagranža, Galvanija, Lavoazijea, Džefersona, Volte, Ampera, Gausa, Faradeja, Fukoa, Pastera, Kelvina, itd itd… - navodi Vukićević.

No, šta hoće Njutn i Paskal kada Veselin „stane na poprište“, pita on.

Ovo prilično trivijalno iznošenje osnova ateizma Veljović nakon svega nekoliko redaka, a u skladu sa svojim zbrkanim tokom svesti, u potpunosti obesmišljava tezom da je zagrobni život zapravo postojao, ali da je ukinut "zbog svega lošeg što su zavojevači uradili Crnoj Gori i Crnogorcima". To se vidi iz sledećeg dela ovog neobičnog teksta:

- Slobodarski crnogorski narod vekovima opstaje na ovom kamenu i svi zavojevači su pognute glave odlazili sa ovih prostora. Božija je kazna da su mnogi okončali ovozemaljski život, jer onozemaljskog i nema zbog svega lošeg što su uradili Crnoj Gori i Crnogorcima. Veličanje sramne i izdajničke, takozvane Podgoričke skupštine, okupacija Crne Gore srpskim trupama, zapaljene i uništene na hiljade crnogorskih domova, ugašena ognjišta, na hiljade ubijenih crnogorskih građana, sprovedeni teror…

Dakle, prema Vukićevićevim rečima, Veljović najednom odbacuje ruho ateiste-naučnika koji negira mogućnost postojanja zagrebnog života, te oblači uniformu Miraševog prvosveštenika uz tvrdnju da je zagrobni život zapravo ukinut "zbog nepravdi prema Crnogorcima".

- To je ona teza o „crnogorskom Bogu“ koju nam plasiraju mediji bivšeg režima u aktuelnom periodu. U suštini, osnova Veljovićeve nove filosofske misli je sledeća: Bog je ukinuo zagrobni život i besmrtnost duše nakon Podgoričke skupštine. Bio mi je prvenstveno interesantan taj aspekt Veljovićevog teksta: o ostalim sadržajima ove neobične kolumne, raznim izlivima mržnje prema Crkvi, Srbima i Srbiji – neću u ovoj prilici. Neka se tim pozabave nadležni organi - zaključio je Vukićević.

(In4s.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!