ALBANSKA LISTA U NOVOJ VLADI CRNE GORE? Albanci sa Demokratama o učešću u izvršnoj vlasti

Tanjug

02. 10. 2020. u 10:27

PREDSTAVNICI Albanske liste "Genci Nimanbegu-Nik Đeljošaj" pregovaraće sa novom većinom, najverovatnije sa Demokratama Alekse Bečića o učešću u novoj izvršnoj vlasti u Crnoj Gori, pisu podgoričke Vijesti.

АЛБАНСКА ЛИСТА У НОВОЈ ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ? Албанци са Демократама о учешћу у извршној власти

Foto Vlada CG

Pozivajući se na svoj izvor iz Albanske liste, podgorički dnevnik piše da u toj listi kažu da najbolju saradnju imaju sa Demokratama za koje smatraju da su pokazali zrelost i odgovornost u političkom delovanju.

Navode da, ako bude političke volje od nove većine da prihvate programske odrednice Albanske liste i njihove zahteve, pružiće ruku saradnje.

- Ne zavisi od nas da li ćemo biti deo većine, nego da li nova većina ima političke zrelosti da prihvati demokratske zahteve Albanske liste - kazao je neimenovani izvor.

Prema informacijama Vijesti, sastanak predstavnika Demokrata i Albanske liste održan je sinoć.

Sa nosiocem Albanske liste Đeljošajem je početkom sedmice u Tuzima razgovarao premijer Albanije Edi Rama, što je potvrdio i Đeljošaj ne želeći da iznosi detalje.

Vijesti su ranije prenele da se istog dana Rama sastao i sa predsednikom Milom Đukanovićem.

Albanska lista podržala je Bečića za predsednika Skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)