PREDSEDNIŠTVO DPS: Vanredni kongres do polovine decembra

V.K.

30. 09. 2020. u 13:56

PREDSEDNIŠTVO DPS-a jednoglasno je odlučilo na sednici kojom je predsedavao lider partije Milo Đukanović da predloži glavnom odboru stranke da se vanredni kongres DPS-a održi do polovine decembra.

ПРЕДСЕДНИШТВО ДПС: Ванредни конгрес до половине децембра

Foto arhiva

Cilj vanrednog kongresa je, kako je saopšteno, pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, unapeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.


-Konstatovano je da je podrška od 143.515 glasova izuzetno značajna, utoliko više jer je ostvarena u izbornom procesu koji je pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve. Demokratska partija socijalista ostaje i dalje pojedinačno najjača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrednosti savremene Crne Gore- navodi se u saopštenju, uz konstataciju  da priznanje rezultata izbora od strane DPS-a „potvrđuje puni demokratski kapacitet partije“ i da je zahvaljujući tome napravljen novi iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, snaženje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore.

-Demokratska partija socijalista zahvaljuje svim svojim glasačima na poverenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na našim ideološkim opredeljenjima i realizaciji predizbornog programa- dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati