POREKLO MILOVE IMOVINE ĆE BITI ISPITANO: Duško Knežević pisao Skupštini, zatražio formiranje anketnog odbora

Novosti online

29. 09. 2020. u 13:45

ODBRANA predsednika „Atlas grupe“ Duška Kneževića zatražila je od crnogorske Skupštine formiranje Anketnog odbora radi, kako su naveli, ispitivanja porekla imovine, „zloupotreba i nezakonitih radnji“ predsednika Mila Đukanovića i drugih lica.

ПОРЕКЛО МИЛОВЕ ИМОВИНЕ ЋЕ БИТИ ИСПИТАНО: Душко Кнежевић писао Скупштини, затражио формирање анкетног одбора

Foto AP

Predlog za formiranje Anketnog odbora upućen je u ponedeljak predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću.

Kako je preneo portal „Vijesti“, u zahtevu je navedeno da bi zadatak Anketnog odbora bio da sasluša Đukanovića i druga lica za koja oceni da postoji potreba, a radi utvrđivanja porekla novčanog iznosa od 1,5 miliona evra na kastodi računu crnogorskog predsednika, kao i porekla sredstava kojim je izgrađena „ničija“ kuća u Podgorici, aludirajući na vilu u naselju Gorica.

Odbrana predlaže da Odbor ispita i povezanost crnogorskog predsednika u aferi A2 EPCG, kao i osnovanost krivičnih prijava koje je odbrana Duška Kneževića podnela nadležnim tužilaštvima u Crnoj Gori protiv Đukanovića, ministra pravde Zorana Pažina, specijalnog tužioca Milivoja Katnića, predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića, guvernera Centralne banke Radoja Žugića i drugih lica koja su u izvršnoj i sudskoj vlasti u Crnoj Gori.

- Ispitivanje navedenih lica je neophodno, jer su svi oni po saznanjima odbrane postupali po direktnim instrukcijama i nalozima Mila Đukanovića. Predlažemo da se pred Anketnim odborom pored drugih svedoka kao svedok pozove i svoja saznanja pred odborom iznese Knežević, a imajući u vidu činjenicu da je Interpol ukinuo sve tri poternice koje je SDT u Podgorici nezakonito raspisao protiv Duška Kneževića, ocenjujući ih kao nezakonite i kao sredstvo političkog progona - navodi se u predlogu.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024