PO DOGOVOR U OSTROG: Amfilohije se sastao sa liderima tri pobedničke koalicije

V. K.

22. 09. 2020. u 18:15

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Amfilohije sastao se sa liderima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, kao i čelnicima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

ПО ДОГОВОР У ОСТРОГ: Амфилохије се састао са лидерима три победничке коалиције

Foto: I. Marinković

Sastanku prisustvuje i Vladimir Joković, predsednik Socijalističke narodne patije Crne Gore.

Sastanak se održava dan uoči sazivanja konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore. na kojoj bi trebalo da se obavi izbor šefa i potpredsednika parlamenta, kao i predsednika Administrativnog odbora.

Nezvanično saznajemo da se sastanak održava u manastiru Ostrog. Cilj ovog okupljanja je da se prevaziđu nesporazumi i teškoće koje su se pojavile ovih dana oko formiranje nove zakonodavne i izvršne vlasti.

Zbog pritisaka Glavnog odbora URE da na ključnim mestima u budućoj vladi ne želi da vidi neke istaknute ljude Demokratskog fronta misleći na Andriju Mandića, Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića, usporilo je ceo posao i uznemirilo brojno članstvo koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i biračko telo.

Nešto ranije, mitropolit Amfilohije je u Perastu izrazio je nadu da se novoizabrana vlast neće svađati oko moći, već da će voditi narod u ljubavi,“posle sedamdesetpetogodišnje bezbožne vlasti utemeljene na bratomržnji i bogomržnji“.

- Ima dve vrste ljudi – oni koji veruju u Boga kao ljubav, a onda veruju u večno ljudsko dostojanstvo kroz Hrista Boga Bogočoveka, i oni koji se klanjaju ljudskom ništavilu i parama i misle da je u tome sreća - rekao je Amfilohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HIT: Srbin zalutao na nudističku plažu u Grčkoj, nije verovao šta vidi