BIRA SE PRVI ČOVEK ZAKONODAVNE VLASTI: Sutra sednica Skupštine opštine Budva

B. DABIĆ

16. 09. 2020. u 15:45

BUDVA sutra bira prvog čoveka zakonovadvne vlasti na loklanom nivou.

БИРА СЕ ПРВИ ЧОВЕК ЗАКОНОДАВНЕ ВЛАСТИ: Сутра седница Скупштине општине Будва

Foto: B. Dabić

Prva sednica Skupštine opštine Budva, zakazana je za sutra, 17. septembar, sa početkom u 10 časova u sali Opštine Budva.

 Iz skupštinkse Službe su saopštili da je na dnevnom redu jedna tačka i to, Izbor predsednika Skupštine opštine Budva.

- Usvajanju predloženog dnevnog reda prethodi podnošenje Izveštaja Opštinske izborne komisije i potvrđivanje mandata odbornicima novog mandatnog saziva Skupštine. Takođe, napominjemo da zbog složene epidemiološke situacije, kao i ograničenosti prostora, omogućava se prisustvo medija uz poštovanje mera NKT-a, navode u saopštenju.

Prema rezultatima OIK, nakon lokalnih izbora održanih 30. avgusta, koalicija "Za budućnost Budve" ima 14 odbornika, Demokrate šest, dok URA ima jedan odbornički mandat.

U novom skupštinskom sazivu DPS će imati 11 odborničkih mandata, a SDP jedan.
Odbornici koalicija “Za Budućnost Budve”, Demokrata i "URA za sve građane Budve”, njih 21, uputili su 10. septembra dopis za zakazivanje prve sednice novoizabrane skupštine.
U zahtevu odbornici su naveli da su na osnovu rezultata Opštinske izborne komisije za izbor poslanika koji su utvrđeni 5. septembra ispunjeni svi uslovi za održavanje konstitutivne sednice , kao i da zbog zbog višemesečnog problema sa blokadom žiro računa Opštine Budva postoje razlozi hitnosti za njeno održavanje, kako bi se nova gradska uprava konstituisala u što kraćem roku i posvetila rešavanju tog gorućeg problema. Takođe navode da je u prethodna dva meseca došlo do nezakonite i nasilne promene vlasti i da je od suštinskog zančaja da u što hitnijem roku bude uspostavljena nova legitimna i legalna vlast koja proističe iz volje građana na održanim izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna