KRIVOKAPIĆ PREMIJER, BEČIĆ PREDSEDNIK: Pokret za Pljevlja objavio svoj predlog novog ustrojstva Crne Gore

M. D.

08. 09. 2020. u 16:07

U DOBROJ veri, Pokret za Pljevlja, predlaže za predsednika Vlade profesora Zdravka Krivokapića, za predsednika Crne Gore Aleksu Bečića i za predsednika Skupštine Dritana Abazovića.

КРИВОКАПИЋ ПРЕМИЈЕР, БЕЧИЋ ПРЕДСЕДНИК: Покрет за Пљевља објавио свој предлог новог устројства Црне Горе

Za budućnost Crne Gore

- Ovo je predlog za razmišljanje i isključiva namera nam je da doprinesemo što bržem formiranju nove vlasti, koja će raditi za dobro svih građana Crne Gore, saopštili su iz Pokreta za Pljevlja, koji su na proteklim izborima podržali Koaliciju za budućnost Crne Gore.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Jutros je policija privela gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića zbog organizovanja neprijavljenog skupa na Trgu nezavisnosti u Podgorici, kome je prema procenama policije prisustvovalo 50 000 „patriota“. Gospodin Vuković je negirao svoje učešće u organizaciji mitinga, isplaćivanju troškova za gorivo i podeli besplatnih sendviča. Takođe je negirao i podizanje rampe u tunelu Sozina za besplatan prolazak učesnika skupa, kao i besplatnu podelu zastava i maica. Zakleo se gradonačelničkom čašću i majkom Crnom Gorom da on nije član NKT-a i da ne zna za zabranu političkih okupljanja u broju većem od 100.

Razumije se, poštovani čitaoče, ovo je izmišljenja priča, jer su, u Crnoj Gori, još na vlasti (doduše broje poslednje dane) Milo Đukanović, Milutin Simović i Veselin Veljović. Ali zato nije izmišljena priča nego čemerna strvarnost da još nisu otkriveni i pohapšeni „ nevidljivi“ teroristi iz Pljevalja, koji su u organizaciji DPS- a i tajne policije, pokušali da izazovu međunacionalne sukobe.

O samoj ikonografiji i porukama mržnje koje su se čule na mitingu gotovo da ne vredi trošiti reči. Nositi majice na kojima piše: „Radije ću s` puškom uz planinu, no pod noge srpskom ciganinu“ , bilo je nezamislivo nositi u Crnoj Gori, sve do vladavine Mila Đukanovića. Doduše, ustaško seme je davno posijano, još u vreme Sekule Drljevića, ali je do sada gajeno „ po kuća“ i privatnim zabranima, gotovo u ilegali. Tek je pod vlašću Mila Đukanovića je dobilo zvaničnu državnu potporu i postalo vladajuća ideologija.

Izraz te ideologije je i predlog Zakona o slobodi veroispovesti, progonu SPC i privatizaciji njene imovine. U sklopu te operacije najavljivane su nove traktorijade kako za verujući narod, tako i za sveštenike SPC. Lično je Duško Marković, premer i crna kutija Crne Gore, izjednačio fašizam i Svetosavlje, a progon najavio za dan posle izbora od 30.avgusta, za koje je verovao da će ih dobiti, kao i sve ranije, u poslednjih 30 godina. Međutim, ovoga puta „mali od kužine“ se prevario, jer „ ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora“. A kad su na jednoj strani Sv.Vasilije Ostroški, Sv.Petar Cetinjski, Njegoš, Marko Miljanov i verujući narod Crne Gore, onda ne postoji ta đavolja sila koja se ne može pobediti.

Otužno deluje labudova pesma DPS-a, sa sve Jadrankom Barjaktarević, koja upodgoričkom kafiću zaklikta „ Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“. To što je svoju pevačku karijeru započela i ostvarila u Beogradu, samo je dokaz kako se brzo zaboravlja dobročinstvo. Valjalo bi je podsetiti, da je i Zoran Kalezić, nekada legenda narodne muzike, uoči referenduma podnio ostavku na mesto predsednika Uduženja estradnih umetnika Beograda. Poverovao je da će postati dvorski pevač u suverenoj Crnoj Gori i da mu neće faliti ni ptičijeg mleka. Međutim, nova – stari gospodar Crne Gore više je volio da dočekuje Nove godine i organizuje proslave uz Pinkove zvezde , pogotovu ako su bile ženskog pola. Zbog toga je Zoran morao trbuhom za kruhom čak u Ameriku, a kad se vratio povukla ga je nostalgija za „ponoćnim Beogradom“. Ni u kom slučaju ne prizivamo takvu sudbinu mladoj pevačici, ali ne bi bilo zgorega da se malo našminka stidom.

Bilo kako bilo, sve su ovo poslednji trzaji odlazeće vlasti i Mila Đukanovića, koji će sve učiniti da prolongira taj odlazak. Šta je činiti opoziciji koja je pobedila na izborima 30.avgusta? Nema sumnje da je prioritetni zadatak što raniji dogovor o formiranju nove vlade. Razumije se, jako je bitno dogovoriti se o podeli tri najvažnije funkcije u Crnoj Gori, na kojima će počivati buduća vlast. U dobroj veri, Pokret za Pljevlja, predlaže za predsednika Vlade profesora Zdravka Krivokapića, za predsednika Crne Gore Aleksu Bečića i za predsednika Skupštine Dritana Abazovića. Ovo je predlog za razmišljanje i isključiva namera nam je da doprinesemo što bržem formiranju nove vlasti, koja će raditi za dobro svih građana Crne Gore.

NE DAMO SVETINjE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024