KORONA ,,BUJA" U CRNOJ GORI: Evo kako je sada moguć ulazak u tu zemlju

V.K.

08. 09. 2020. u 13:20

VIRUS korona još se ne predaje u Crnoj Gori uprkos merama vladinog Nacionalnog koordinacionog tela protiv zaraznih bolesti.

КОРОНА ,,БУЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Ево како је сада могућ улазак у ту земљу

Foto N.Živanović

VIRUS korona još se ne predaje u Crnoj Gori uprkos merama vladinog Nacionalnog koordinacionog tela protiv zaraznih bolesti. Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od poslednjeg preseka završile pcr analizu 526 uzoraka na novi virus korona. Registrovan je 131 slučaj infekcije, odnosno novozaraženih. Prijavljen je i jedan smrtni ishod kod pacijenta iz Bijelog Polje, rođenog 1937. godine koji je lečen u Opštoj bolnici u Beranama. Iz Ministarstva vanjskih poslova saopštili su da je Crnoj Gori stigla vredna donacija iz Japana u iznosu od 800.000 evra, za nabavku medicinske opreme, sa ciljem jačanja zdravstvenog sistema zemlje u borbi protiv zaraznih bolesti, uključujući kovid 19.

U Crnu Goru, kao i do sada moguć ulazak bez dodatnih uslova za rezidente zemalja sa "zelene liste", dok rezidenti država sa "žute liste" mogu ući uz pozitivan rezultat serološkog testa - antitela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i koji nije stariji od 30 dana. Rezidenti svih država sa "žute liste" takođe mogu ući u Crnu Goru i uz negativan rezultat serološkog testa na antitela klase IgM ili uz negativan rezultat PCR testa.

NADZOR

OLAKŠAN je ulazak državljana Crne Gore i stranaca stalno ili privremeno nastanjenih u ovoj zemlji iz država regiona u slučaju da su u tim državama boravili do 48 sati. Tim osobama se po povratku u Crnu Goru propisuje mera zdravstvenog nadzora koja podrazumeva slobodno kretanje, ali svakodnevno praćenje simptoma i javljanje nadležnom lekaru do isteka rešenja koje po povratku izdaje Sanitarna inspekcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)