HUMANITARNA AKCIJA ZA LEČENJE MLADIĆA IZ SUTOMORA: Jako za Damjana Ranitovića (FOTO)

B.Dabić

08. 09. 2020. u 14:14

BARANI, a i ljudi dobre volje u Crnoj Gori, inostranstvu istrajni su u nameri da se obezbede sredstva za lečenje mladića iz Sutomora, Damjana Ranitovića kome je dijagnostifikovan maligni tumor kostiju - Juingov sarkomom.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ЛЕЧЕЊЕ МЛАДИЋА ИЗ СУТОМОРА: Јако за Дамјана Ранитовића (ФОТО)

Foto: Promo

Damjan je 18-ti rođenadan dočekao na Institutu za onkologiju u Beogradu, gde je na hemioterapiji. Nastavak lečenja je na klinici u Bolonji,

Dok se Damjan bori sa opakom bolešću, humanitarnu akciju su pokrenuli njegovi školski drugovi, a iz dana u dan pridružuju se brojni sugrađani,a u cilju što boljih rezultata ove akcije osnovana je Facebook grupa.

U sredu, sa početkom u 18 časova NVO “Jači nego juče” organizuje humanitarno takmičenje u funkcionalnom fitnesu “Jako za Damjana”.

-Našem mladom sugrađaninu Damjanu, koji se bori sa opakom bolešću, u ovim teškim trenucima, podrška je najpotrebnija. Tako smo odlučili da za naš 3. rođendan, organizujemo takmičenje koje će biti humanitarnog karaktera, kazali su iz ove NVO.

Takmičenje “JAKO ZA DAMJANA” će biti održano na glavnom gradskom stadionu u Baru, u sredu 09. septembra, sa početkom u 18 časova. Visinu kotizacije takmičari sami određuju, prema svojim mogućnostima. Sva prikupljena sredstva biće namenjena za pomoć u lečenju.

-Pozivamo sve ljude dobre volje, koji žele da pruže podršku, bilo kao takmičari ili kao gledaoci da budu sa nama 09. septembra, kako bismo zajedno pomogli Damjanu da istraje u njegovoj najvažnijoj borbi. Jači nego juče! Naš slogan govori o našoj misiji, o onome čemu težimo, o onome što treba da bude pokretačka snaga svih nas. Godinama unazad, vredno radimo i trudimo se da opravdamo ono što predstavljamo. Najbolji pokazatelj našeg uspeha jeste istrajnost i rezultat, naveli su iz NVO “Jači nego juče”.

U BORBU SAM NE KREĆEŠ, KAO POBEDNIK SE KUĆI VRAĆAŠ

Jedna od brojnih humanitarnih akcija za podršku Damjanu, održana je proteklog vikenda u Sutomoru, na igralištu OŠ „Kekec“ . Pred mnogobrojnim gledaocim održan je humanitarni turnir u malom fudbalu, sa kojeg je kompletan prihod uplaćen u fond za pomoć lečenju Damjana Ranitovića.

Pre početka prve utakmice, učesnici turnira su izašli na teren sa transparentom podrške Damjanu “U ovoj borbi sam ne koračaš, kao pobednik se kući vraćaš”. Na turniru je učestvovalo 35 ekipa, koje su uplatile po 25 evra kotizacije, a na ulazu na tribine postavljena je kutija za dobrovoljni prilog gledalaca koji mogu pomoći ovu akciju.

ŽIRO RAČUN

Za Damjanovo lečenje potrebna je finansijska pomoć, koja se može uplatiti na žiro račun

Vjera Ranitović 565-0200100011050-32 Lovćen banka

Foto: Promo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju