Milo Đukanović bi mogao u Hagu da svedoči u korist Tačija

Novosti onlajn

16. 08. 2020. u 18:43

Мило Ђукановић би могао у Хагу да сведочи у корист Тачија

Foto arhiva "Novosti"

CRNOGORSKI predsednik Milo Đukanović uskoro bi mogao da ode u Hag kao svedok odbrane Hašima Tačija, protiv koga je podignuta optužnica, navode izvori Međunarodnog instituta za balkanske i istočne studije (IFIMES) sa sedištem u LJubljani, prenosi Koha.

Ti izvori su podsetili i da je Đukanović trebalo da svedoči u Hagu protiv jednog od najviših zvaničnika iz Srbije Slobodana Miloševića, ali od toga se odustalo.

U analizi pod naslovom „Kraj ere Mila Đukanovića", IFIMES stoga smatra razumnim da se postavi pitanje da li će svedočiti u Tačijevom slučaju.

IFIMES analizira situaciju pred izbore u Crnoj Gori.

- Đukanović ima kriminalne interese i svaka radnja koja ima za cilj jačanje veza u regionu, poput mini-Šengena, koji je najvažnija regionalna inicijativa u poslednjih 30 godina, pogađa takav režim. Za zemlje koje su slabe iz različitih razloga ili čak korumpirane, ekonomsko blagostanje nije poželjno jer ekonomskom integracijom započinje vladavina zakona, što ometa režim. Slaba ekonomija u Crnoj Gori i korupcija su najbolji primeri - navodi IFIMES.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Šane

16.08.2020. 20:28

@Vlada Čokolada - Ma sad je sve ogoljeno, nije do njega, do gradjana je, a oni su njegovi gradjani.. opet ce biti isto. Ubedio ih je... a posle ce oni biti krivi a on nevin... opusteno.

Sumadinac

16.08.2020. 23:31

Ne to stvara cvrsto prijateljstvo sa Tacijem jel ako izgubi na izborima na Kosovo mu je naj sigurnije jel tamo nema Interpol i nemoze niko da ga uhapsi. Tak da ce itbeci kazne za sva njegova nedela.

vev

17.08.2020. 02:29

Pa oni su braca..a ne bi bilo zgoreg da i njega malo prpitaju o vremenu kada se nije odvajao od bivseg predsednka Srbije zna se i kada....a on je skoncao kao i mnogi Srbi u tom Hagu, Gospodin tacijev svedok, je lizao cipele tom coveku u sve bio upucen, pa ga niko nista nije pitao.......ZASTO........