KORONA JE ODNELA DRAGANU: Pljevljaci će ovu medicinsku sestru pamtiti po velikoj humanosti - i obolele od virusa lečila dobrovoljno

M.D.

16. 08. 2020. u 17:20

TRIDESETŠESTOGODIŠNjA medicinska sestra, Dragana Loncović iz Pljevalja preminula je u Kliničkom centru u Podgorici od posledica korona virusa.

КОРОНА ЈЕ ОДНЕЛА ДРАГАНУ: Пљевљаци ће ову медицинску сестру памтити по великој хуманости - и оболеле од вируса лечила добровољно

Foto: Facebook

Ona je, od pljevaljskih medecinskih radnika, druga žrtva opakog virusa. Predhodno od korona virusao preminuo primarijus doktor Miloje Jestrović, dok je takođe predhodno od zaraze COVID19 preminuo i pravnik ove zdrastvene ustanove Rajko Živković.

Loncovićeva je obolela od korona virusa pre desetak dana. Zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja prevezena je u Brezovik, a potom i u Klinički centar u Podgorici.

Dragana je u pljevaljskoj bolnici radila sa pacijentima obolelim od korona virusa gde se najverovatnije i zarazila.

Draganu Loncović će Pljevljaci pamtiti kao izuzetno požrtvovanu medicinsku sestru za svakog pacijenta, uvek hrabru, odlučnu i spremnu da pomogne, pa čak i onima koji nisu bili u mogućnosti da borave u bolnici. Isticala se i humanitarnim radom i pomoći sveštenstvu Manastira Svete Trojice u Pljevljima oko rešavanja zdravstvenih problema.

Posebno će biti zapamćeno njeno žrtvovanje za igumaniju manastira Dubočice, mati Magdalinu. Tokom bolovanja monahinje, koja se upokojila početkom godine, Dragana je neprekidno brinula o njoj pružajući medicinsku i svaku drugu pomoć. Da je uvek bila na usluzi pacijentima govori i podatak da se na početku izbijanja epidemije dobrovoljno prijavila da radi sa obolelim pacijentima od korona virusa.

Foto: M. Drobnjak

Interno odeljenje pljevaljske bolnice

Dragana je zvaršila višu medicinsku školu a dugo godina, iako veoma mlada, radila je kao glavna medicinska sestra na Internom odelenju pljevaljske bolnice.

Pored obaveza u Opštoj bolnici Pljevlja radila i kao predavač u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima.

Prema nezvaničnim informacijama u pljevaljskoj Bolnici broj obolelih medecinskih radnika od korona virusa se uvećava iz dana u dan.

Prema pisanju portala "PV svitanje" od 47 obolelih pacijenata u pljevaljskoj opštini oko deset lica su medecinski radnici. Prema istom izvoru među obolelim se nalaze medcinske sestre sa hirurgije, internog odelenja, dijalize, a ima i obolelih vozača.

Među obolelim nema još uvek lekara, ali kako se korona virus širi ne treba isključiti da će se među obolelim vrlo brzo naći i lekari.

                                          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!