MIRAŠ "PUCA" U LAVA! Rat između poglavara nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve i njegovog "brata po raskolu"

V. KADIĆ

12. 08. 2020. u 06:34

ČELNIK takozvane eparhije Podgoričko-dukljanske Vladimir Lav Lajoviću našao se na udaru svite okupljene oko "brata po raskolu" i kuma Miraša Dedeića, samozvanog poglavara kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve!

МИРАШ ПУЦА У ЛАВА! Рат између поглавара непризнате Црногорске православне цркве и његовог брата по расколу

Vladimir Lav Lajović i Miraš Dedeić / Foto Arhiva “Novosti“

Miraševi malobrojni sledbenici poručili su da Lav Lajović, u svojim javnim nastupima dovodi u zabludu verujuće da nastupa u ime tzv. CPC.

Kako podsećaju, Lava je "Crnogorska pravoslavna crkva" isključila iz svojih redova 24. marta 2018. i to kako navode - zauvek!

- Lajović je davao sebi prava koja mu ne pripadaju, samovoljno se ponašao i dovodio u zabludu verujuće. Vređao je arhijereje i klir, spletkario i pokušao da dovede do podela u vernome narodu i okrene ih protiv crkvenih vlasti. Nakon što je 22. marta, na osam stranica pisma, izneo nečuvene uvrede na račun mitropolita Crnogorske crkve gospodina Mihaila, klira i dela vernog naroda Crkveni sud Crnogorske crkve ga je stavio pod trajnu zabranu sveštenodejstva i za vazda isključio iz Crnogorske pravoslavne crkve - ističe se u saopštenju tzv.CPC.

Cirkusijadu među raskolnicima pojačao je nastup Lajovića kada je poželeo da se uključi u dijalog oko Zakona o slobodi veroispovesti! Ne tako davno Lav i Miraš bili su na istoj strani. Međutim, 12. maja 2018. u crkvi Svete Paraskeve u Maloj Zagredi kod Danilovgrada sabralo se "otcepljeno krilo" Miraša Dedeića, koje je predvodio njegov kum Lav Lajović, a sve uz logistika "mitropolita Vasilija" iz nepostojeće Italijanske pravoslavne crkve! Taj događaj razbesneo je Miraša koji od tada "puca" na Lava iz svih "oruđa".

Lajović je svoju "arhimandritsku karijeru" gradio preko poslova u državnoj "Pobjedi" (stečajni upravnik), kao turistički radnik, direktor hotela "Onogošt", da bi preko noći u Osijeku postao "protestantski bogoslov", ugurao se potom među miraševce i na kraju sa grupom istomišljenika - otcepio. Novonastalu situaciju iz svog ugla za "Novosti" komentariše poznati satiričar Baćko Milačić iz Podgorice.

- Miraš ili Lav? Nastala je velika rika u tzv. CPC! Ovakvog cirkusa nema nigde. Samo u Crnoj Gori klovnovi nose korotnu preobuku!

FAVORITI PALI

Ni Miraš, ni Lav nisu više favoriti kod Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, koji je najavio skoro osnivanje političke "pravoslavne crkve". Konkurs za lidera je otvoren i traži se među raskolnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)