NAJNOVIJA VEST: Crna Gora najavila kada bi mogla da otvori granice sa Srbijom

Novosti online

29. 07. 2020. u 18:42

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Црна Гора најавила када би могла да отвори границе са Србијом

Foto: D. Milovanović

POMOĆNIK direktora Instituta za javno zdravlje CG Senad Begić rekao je da će proći još vremena dok Crna Gora ne otvori granicu sa Srbijom.

- Čini mi se da će proći još neko vreme dok se granice ne otvore i ne omogući se promet ljudi, roba i usluga - kazao je Begić na konfereniciji za medije Nacionalnog koordinacionog tela.

On je dodao da je u Crnoj Gori registrovana zaraza kod turista koji su u Crnoj Gori na duže vreme ali ne i kod onih koji su tu na 7 ili 10 dana.

Begić je istakao da je Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) omogućio direktno dobijanje rezultata testova na koronavirus putem aplikacije.

- Pacijenti koji se registruju kod svog izabranog ljekara dobiće rezultate na aplikaciji - dodao je.

Što se tiče testova, on je istakao da ih u Crnoj Gori ne nedostaje.

On je dodao da je teško govoriti o piku obolevanja.

- Mi smo radili određene modele i rezultati modela ukazuju da se sad nalazimo u piku ili da je pik prošao - dodao je ali, to, kako je objasnio, nije pouzdano.

U Crnoj Gori je registrovano 67 novih slučajeva koronavirusa na osnovu analize 608 uzoraka, koje su izvršile Laboratorije Instituta za javno zdravlje.

Prijavljena su dva smrtna ishoda kod pacijenata iz Rožaja i Plava.

Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna je 38, a od početka godine 47.

Od infekcije su se oporavila 92 pacijenta tako da je ukupan broj oporavljenih od 14. juna - 616.

Ukupan broj aktivnih slučajeva kovid 19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2.038.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 3.016.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Alex

29.07.2020. 21:07

Boli vas političare u fotsljama ćošak jer imate para, običan narod koji živi od turizma ne može da sastavi kraj sa krajem. Ali ne brinite za nas Srbe, snašli smo se i došli do mora Jadranskog i negde drugde ostavili svoj novac ?

Ana

29.07.2020. 21:29

Lepo je rekao gradonačelnik Herceg Novog, da što pre otvore granicu, jer svi iz Srbije odoše u susednu Hrvatsku ili Bosnu na more, koje im uopšte nisu bile prvi izbor, ali kad CG neće ima ko hoće. Zato njihovi gubitci u turizmu nisu toliki kao crnogorski !

Miloš

31.07.2020. 23:07

Ljudi,, nismo mi obični građani Crne Gore krivi što imamo vlast kakvu imamo, a boga mi i vi u Srbiji,,, dođite kod nas jer nema razlike, ostavite politiku sa strane,, "Ko to kaže, ko to laže da Srbija nema more, ima more ima more dok je Crne Gore" ????????