NAPALI BIVŠEG KOLEGU: Nekadašnjeg policajaca Vuka Vukovića i njegovog brata napali službenici policije?

M.D.

29. 07. 2020. u 15:40

POLICIJA utvrđuje ko je odgovoran za incident koji se u utorak veče dogodio na Žabljaku, a čiji su akteri braća Dragić Milinko i Vojimir, jedan službenik policije a drugi službenik UIKS-a, sa jedne strane i bivši policajac Vuk Vuković i njegovog brata Veso sa druge strane.

НАПАЛИ БИВШЕГ КОЛЕГУ: Некадашњег полицајаца Вука Вуковића и његовог брата напали службеници полиције?

M. Drobnjak

Do incidenta je, prema tvrdnjama očevidaca, došlo kada su Braća Dragić Milinko i Vojimir, jedan službenik policije a drugi službenik UIKS-a, napali bivšeg policajca Vuka Vukovića i njegovog brata u jednom lokalu na Žabljaku.

Prema priči meštana Žabljaka, koji su hteli da ostanu anonimni, sve je počelo susretom u jednom žabljačkom lokalu u kom je Milinko Dragić navodno opsovao Vuka Vukovića i nazvao ga izdajnikom. Takođe tvrde da su braća Vuković tada otišli iz tog lokala u drugi i da je tamo došlo do incidenta kada su tamo došli i Dragići.

Usledila je opšta tuča posle koje su svi privedeni.

-Moj brat i ja smo ušli u jedan lokal, kad smo videli braću Dragić ja sam prišao da im se javim,jer ih poznajem od ranije. Oni su počeli sa uvredama, i kazali mi da sam izdajnik, i počeli su sa nekim psovkama - kazao je za „Novosti“ Vuk Vuković.

M. Drobnjak

On je dodao, da su on i brat želeći da izbegnu svaki sukob, izašli iz lokala i otišli u drugi.

- Mi smo, želeći da izbegnemo svaki sukob otišli ali su Dragići došli za nama i odmah su nasrnuli na nas. Pri tom su pozvali i „podršku- kaže naš sagovorinik.

Vuk Vuković priča da su neki gosti lokala kod tog momka koji je došao da da podršku Dragićima primetili pištolj ali da oružje kasnije prilikom pretresa od strane policije nije nađeno.

-Jedan od njih je imao i biber sprej ali nije uspio da ga upotrebi.

Mi smo se branili od napada Dragića, nijednom nijesmo prvi krenuli ka njima, otišli smo u drugi lokal da bi izbegli sukob- naglasio je Vuković, i dodao da za to postoji više od 15 svedoka, koje je on predložio nadležnim organima.

M. Drobnjak

Vuković je naglasio da nikada u životu nije privođen, i da mu ne priliči mi da provocira bilo koga i krećem prvi da se tučem, ali, kaže, mora da se brani.

Bivši policajac Vuk Vuković je nedavno napustio policiju u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, nakon što je nosio krst na protestnoj litiji u Budvi.

-Znao sam da će biti provokacija, ali nisam verovo da će u mom rodnog gradu, na ovakav način bez ikakvog povoda, da me napadnu-kaže Vuković dodajući da su braća Dragić koja su inače rodom iz Šavnika, nosili su majice sa natpisom „Za pravo čast i slobodu Crne Gore.

U sredu nismo nisu uspele da stupe u kontakt sa Dragićem, a iz Uprave policije je najavljeno da će se oglasiti o incidentu na Žabljaku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)